Ana SayfaGüncelYıldırım: Faiz-enflasyon konusu bir numaralı gündemimiz olmaya devam ediyor

Yıldırım: Faiz-enflasyon konusu bir numaralı gündemimiz olmaya devam ediyor

HABER MERKEZİ – Ekonomideki endişe verici gidişat iktisatçılar ve kimi hükümet yetkililerince dillendirilirken, sık sık Türkiye ekonomisinin ‘büyüklüğünden’ bahseden Başbakan Yıldırım’dan “Faiz-enflasyon konusu ekonomide bir numaralı gündem maddemiz olmaya devam ediyor” dedi.

Moğolistan ve Afganistan ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomideki gidişata dair açıklamalarda bulundu.

NTV’deki habere göre Yıldırım, son günlerde gündemde olan ekonomi ile ilgili tedbirler hakkında konuştu.

“Ekonomi ile ilgili tedbirleri peyderpey açıklıyoruz” diyen Yıldırım, önümüzdeki birkaç gün içerisinde dar kapsamlı, 2017 yılında alınan tedbirlere benzer tedbirler açıklanacağını söyledi:

“Reel sektörü destekleyen birçok düzenleme yaptık. Bunların hepsinin amacı yatırımcının işini kolaylaştırmak, doğrudan yatırım fırsatlarını daha da artırmak. Faiz-enflasyon konusu tabii ekonomide bir numaralı gündem maddemiz olmaya devam ediyor. Faizlerin aşağı çekilmesi şüphesiz enflasyonun aşağı inmesine sebep olacak. Bu oluncaya kadar da yatırımcılara, imalat sektörüne, KOBİ’lere, tarım sektörüne düşük faizli destekleri de sürdüreceğiz.”

Erdoğan’ın “İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı?” sözleri

Kimi iktisatçılar Türkiye ekonomisinin bir krizle karşı karşıya olduğu değerlendirmesinde bulunurken, hükümetten de bunu yalanlamayan bazı açıklamalar geliyor.

Öyle ki AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde “ekonomik durumun sıkıntılı olduğunu söyleyen arkadaşların kendisini üzdüğünü” söylemişti.

Erdoğan, “Bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içinde düştüklerini görmek bizi üzmüştür. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı?” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Nisan ayının ilk haftasında ise “2019 seçimleri yaklaşırken ekonomideki endişe verici gidişatın önünü kesmeye çalışan hükümetin seçimlere dönük yeni bir ekonomi paketi üzerinde çalıştığı” öne sürülmüş, bu iddianın doğru olduğu ise hükümetçe yapılan açıklamalar ile anlaşılmıştı.

Öyle ki bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir ekonomi paketi açıklayacak.


Türkiye için en büyük tehdit: Ekonomi – Scott B. MacDonald

“Uyanmamız lazım, soyuluyoruz”: OHAL’le milyoner sayısı yüzde 60 arttı, fakir daha da fakirleşti

“Ekonomide büyük bir çöküntü var, tahribat 90’lardan çok daha büyük olacak”