Ana SayfaGüncelYılmaz’ın Demirtaş’ı ziyaret etmesine ilişkin CHP’den açıklama

Yılmaz’ın Demirtaş’ı ziyaret etmesine ilişkin CHP’den açıklama

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret etmesine ilişkin açıklamada bulundu. Tezcan, “Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde ziyaret etmiştir. Bir ittifak ziyareti görüşmesi değildir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmüştü.

Cumartesi günü gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Kendisiyle görüşmemiz oldu. Cezaevi şartları ne olursa olsun özgürlüğünden şu anda mahrum olmuş durumda ve henüz yargınlanması bitmedi. Bir an önce yargılanmasının tamamlanıp serbest kalmasını arzu ediyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki tutukluluk bir esarete dönüşüyor. İnsanın hayatı, bütün sevdikleri ve bütün enerjisi tutuklu olmasından dolayı boşa gidiyor. Biz hiçbir zaman tutuklu gazeteci ve milletvekilerinin bu şekilde cezaevlerinde olmalarını arzu etmiyoruz. Ziyaretimizin kendisine hem moral olması hem de destek verip bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını vurguladık. Umarım tahliye olur. Umuyorum bir an önce ailesine kavuşur, iki çocuğuna kavuşur ve özgürlüğüne kavuşur. İnşallah artık bu zillet biter. Umarım bu düzen değişir, bu baskı biter. Edirne’den saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Öztürk Yılmaz’ın Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP MYK toplantısının ardından konuşan Tezcan, ziyaretin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ifade etti ve “Hem siyasi hem de insani anlamda önemli bir ziyarettir” dedi.

Tezcan konu hakkında şunları söyledi:

“Şu anda ilan edilmiş bir ittifak var. Adına ‘cumhur ittifakı’ dediler aslında cumhuru bölme, kutuplaştırma ittifakıdır. OHAL meyvelerini devşirme, yararlanma ittifakıdır. Buna karşı Türkiye’nin bütün demokrasi güçlerini bir araya getirecek siyasal çözümlere ihtiyacı var. Adı şu veya bu olabilir. Demokrasiyi isteyenlerin bulaşacağı zeminler her alanda konuşuluyor. Önümüzdeki günler de çok olumlu kısır tartışmalardan uzaklaştıracak güneş toplayacağımız günlerin ufku açılıyor. Görüş alışverişlerini izleyeceksiniz. Genel başkan yardımcımızın, ziyareti önemlidir. Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde ziyaret etmiştir. Bir ittifak ziyareti görüşmesi değildir. Önemli ve ciddi bir ziyarettir. Hem siyasi hem de insani anlamda önemli bir ziyarettir.”

Previous post
SP'den 'Diyarbakır'da barış için toplanalım' çağrısı, HDP'den 'olumlu' görüş
Next post
6 gündür haber alınamıyordu: 'Berfin'e ulaşıldı, sağlığı iyi ve güvende'