Ana SayfaGüncelYüksekdağ’a “seçim yasaklarına muhalefet”ten 6 ay hapis cezası

Yüksekdağ’a “seçim yasaklarına muhalefet”ten 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’a “seçim yasaklarına muhalefet” suçundan 6 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay tarafından parti üyeliği ve vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, ‘seçim yasaklarına muhalefet etmek’ iddiasıyla açılan davanın duruşması görüldü.

Erciş 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Yüksekdağ’a 6 ay hapis cezası verildi.

Bu ceza, Türkiye’de “seçim yasaklarına muhalefet etmek” suçundan bir siyasi parti liderine verilen ilk ceza olma özelliği taşıyor.

Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçimleri öncesi 27 Ekim 2015 tarihinde Van’da katıldığı otogar açılışında yaptığı konuşma nedeniyle yargılanıyordu.

Milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülmüştü

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Yüksekdağ’ı, “örgüt propagandası yaptığı” gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırmış, temyiz üzerine de dosyayı ele alan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını onamıştı.

Bu hapis cezası gerekçe gösterilerek 21 Şubat’ta milletvekilliği düşürülmüştü. Ardından da Yüksekdağ’ın parti üyeliği düşürülmüştü.