Ana SayfaGüncelYurt Katliamı’na ilişkin eski Aladağ Kaymakamı’na hapis istemi

Yurt Katliamı’na ilişkin eski Aladağ Kaymakamı’na hapis istemi

HABER MERKEZİ – Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt yangınıyla ilgili Aladağ eski kaymakamı Ahmet Ziya Filizer hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirmesi ve 24 öğrencinin yaralanmasına ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

Yurt yangınıyla ilgili ana dava sürdürülürken, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nca (Eğitim-İş) Aladağ eski kaymakamı Ahmet Ziya Filizer ve halen Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Turan Akpınar’ın görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verildi.

DHA’nın haberine göre suçlanan kamu görevlilerinin yargılanmasının izne tabi olduğu dikkate alınarak, dilekçe, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Savcılık, eski Kaymakam Filizer ve İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar ile ilgili yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, Akpınar hakkında takipsizlik kararı verdi.

Filizer hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildiği belirtilen Ahmet Zeki Filizer hakkında ise ‘gözetim ve denetim görevini ihmal etmek suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Filizer’in, yangının çıktığı yurtla ilgili hazırlanan denetim raporlarındaki eksikleri görerek, yetkilileri uyarmadığına vurgu yapıldı.

Eski kaymakamın görev süresi içinde gerekli tedbir ve önlemleri almadığına vurgu yapılan iddianamede, gözetim ve denetimde ihmali olduğuna yer verildi.