Ana SayfaEkoloji17 şehir için kuvvetli yağış ve sel uyarısı

17 şehir için kuvvetli yağış ve sel uyarısı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 17 şehirde bugün kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu; ani sel, su baskını ve rüzgara karşı dikkatli olma konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı.

Buna göre yağışın beklendiği şehirlerden Ankara’da, kent genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İzmir’de ise iç kesimleri başta olmak üzere il genelinde sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışın, akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanağın yine Aydın genelinde, Balıkesir merkez ve güneyinde, Bursa merkez ve güneyinde, Manisa ile Uşak genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren; Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya genelinde ise öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel ve su baskını uyarısı

Meteoroloji ayrıca yağış dolayısıyla yurttaşlara uyarıda da bulundu.

Açıklamada ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.




Önceki Haber
24 Haziran seçimlerine 50 gün kala kim ne diyor?
Sonraki Haber
1 Mayıs’ın Türkçedeki ilk şiirini yazan çağının direngen ruhu: Yaşar Nezihe