Ana SayfaGüncel24 Haziran’a 49 gün kala adaylar ne diyor?

24 Haziran’a 49 gün kala adaylar ne diyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran’daki erken seçimlerde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidilecek. AKP, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve HÜDA PAR’ın katılabileceği seçimlere bugün itibariyle 49 gün kaldı. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş seçim kampanyasını tutulduğu cezaevinden yürütmeye çalışıyor. Gün boyunca adayların açıklamalarını, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


16:55 | Erdoğan partisinin ‘seçim manifestosu’nu açıkladı

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran erken seçimlerinde partisinin ‘manifesto’sunu açıkladı.

Bir dizi vaatlerde bulunan Erdoğan, bunları, “tarafsız yargı, demokrasi, istihdam artışı, iş” diye sıraladı.

Erdoğan, Afrin’e yönelik harekâtı anarak da “sınır ötesi operasyonlara devam” sözü verdi.


14:25 | İnce: Medya ambargosu sürerse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce televizyon kanalları mitinglerini yayınlamamayı sürdürürse binalarının önünde miting yapacağını açıkladı.

İnce’nin dün Yalova’da seçim kampanyası kapsamında düzenlediği ilk mitingi NTV, CNN Türk ve Habertürk’ün yanı sıra TRT de canlı yayınlamamıştı.


14:20 | Buldan’dan kadınlara ‘HDP’den aday adayı olun’ çağrısı

AKP-MHP ittifakı ile muhalif partilerin “HDP’siz ittifakı”nı JinNews’e değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, buna karşın en anlamlı ittifakın kadın ittifakı olduğunu söyledi.

HDP’nin kadınlara vaatleri olduğunu belirten Buldan, bu vaatlerin gerçekleşmesi için kadınlara aday adayı olma çağrısı yaptı:

“Kadınların HDP’den aday adayı olması bizler açısından çok önemlidir. Başvurular için 2-3 günlük zamanımız kaldı. Yapılacak başvurularda kadınların siyasette önünün açılması açısından bir dönem olarak değerlendirilebilir. Ayrım yapmaksızın her kadına çağrı yapıyoruz; HDP sizin, bizlerin partisidir. Gelin kadınların geleceğini birlikte örelim. Bu sisteme ve tek adam rejimine karşı çoğulculuğu savunarak bu sürece müdahil olalım.”


13:40 | 100 bin imzaya ulaşan Karamollaoğlu adaylığa hak kazandı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanlığına adaylığı için verilen imzaların sayısı 100 bini geçti.

Milli Gazete’de yer alan habere göre, imza sürecinin üçüncü gününde adaylığı için gereken sayıya ulaşan Karamollaoğlu için partisinden “Hedef 500 bin imza” açıklaması yapıldı.


10:00 | İnce, Demirtaş’ı ziyaret edecek

Yalova’da yaptığı ilk mitingde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Demirtaş’ı hapiste tutma, gel erkekçe yarışalım” çağrısında bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş dahil tüm muhalif adayları ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e konuşan İnce, “Ben seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum. Bu benim demokrasi anlayışım. Hiç kimseye karşı bir ötekileştirme içinde değilim” sözleriyle Demirtaş’a ziyaret niyetini ifade etti.


 

Previous post
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan mezarlarının başında anıldı
Next post
Erdoğan'ın 'seçim manifestosu': Yerli silah üretimi ve Afrin gibi operasyonlar