Ana SayfaGüncel37 gün kala: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?

37 gün kala: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine 37 gün kaldı. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, HDP ise seçimlere cumhurbaşkanı adayı, milletvekilleri, üyeleri ve belediye eş başkanları tutuklu olarak hazırlanıyor. Gün boyunca adayların açıklamalarını, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


21:45 | Demirtaş’tan rakiplerine: Adaletsizlikten dolayı kusuruma bakmasınlar

Edirne’de F Tipi Cezaevi’nde tutulan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden mesaj gönderdi.

Demirtaş, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak diğer adaylara “Diğer Cumhurbaşkanı adayları meydan meydan koşturup yorulurken, benim burada olmam büyük adaletsizlik. Ben burada ayak ayak üstüne atıp çayımı yudumlarken cefayı onlar çekiyor. Öyle de üzülüyorum hepsine! Bu adaletsizlikten dolayı kusuruma bakmasınlar, haklarını helal etsinler” sözleriyle seslendi.


14:39 | Diyarbakır Barosu: Demirtaş eşit koşullarda seçime katılması için serbest bırakılmalı

Diyarbakır Barosu, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin “Serbest seçim hakkı ve seçim güvenliği” başlığıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamayı yapan Baro Başkanı Ahmet Özmen, OHAL koşullarında seçime gidildiğini vurgulayarak, “Bu uygulamalar seçim ve seçmen güvenliği ile eşit koşullarda propaganda hakkına halel getirmektedir” diye konuştu.

“Başta tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest propaganda hakkının engellenmesi olmak üzere eşit koşullarda propaganda hakkının tesisi için siyasi tarafların bu haksızlığın giderilmesi için sorumluluk almaları gerektiği aşikârdır” diyen Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sorumluluğun siyasi yönü kadar, vicdani, ahlaki ve hukuki bir gereklilik olduğu da tartışmasızdır. Siyasi rakiplerin eşit koşullar altında yarışmadığı bir seçim atmosferinde seçimin kazananlarının,  adalet dengesinin ahlaki ve vicdani yönünü duyarlı kamuoyunun gözünden kaçırması mümkün olmadığı gibi, Türkiye’nin üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin belirlemiş olduğu seçim kriterlerine aykırılık taşımaktadır. Bu bağlamda tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşit koşullarda seçime katılımını sağlamak için tutukluluğunun gözden geçirilerek serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz.”

Diyarbakır Barosu Başkanı, YSK ve RTÜK’e de şeffaflık çağrısında bulundu.


12:50 | Demirtaş rakiplerini değerlendirdi

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde yarışacak olan rakiplerini değerlendirdi: “Şu ana kadar hiçbir aday özgürlükleri merkeze alan bir gelecek vizyonu ortaya koyamadı. Hiçbirinin böyle bir kapasitesi de mantalitesi de yok.”

  • Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

11:15 | Karamollaoğlu: Altan Tan Saadet Partisi’nden aday olacak

Saadet Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran erken seçimleri için HDP’den milletvekili adaylığı başvurusu yapmayan Altan Tan’ın kendi listelerinden seçime gireceğini söyledi.

Cumhuriyet’e konuşan Karamollaoğlu, ‘Listelerde sürpriz isimler olacak mı’ sorusuna, “Listede sürpriz bir iki isim olabilir. Bizim işimiz zor. Hem bize uyacak, hem de kamuoyunun biraz alakasını çekecek insanlar” yanıtını verdi.

Altan Tan ile ilgili olarak da Karamollaoğlu, “Aday olacak herhalde. Bizim eski dönemde genel idare kurulu üyeliğimizi yaptı” dedi.


10:13 | “Seçimi iptal ettirmeye yönelik planlar yapılıyor”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı “af” çıkışını ve “Seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?” sözlerini Gazete Karınca’ya değerlendiren HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, “Seçimi iptal etmeye varacak planların yapıldığını söylemek mümkün” dedi.


10:00 | Cumhurbaşkanı Sözcüsü: Yeni bir çözüm süreci gündemde yok

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Haziran erken seçimlerinin arıdından yeni bir “çözüm süreci” başlayacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde yeni bir çözüm süreci yahut açılım gibi bir konu yoktur” dedi.


09:45 | MHP milletvekili aday listeleri açıklandı

MHP 24 Haziran erken seçimlerinde yer alacak milletvekili adaylarını açıkladı. Listede başvuruda bulunmasına rağmen MHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Grup Başkanvekili, partinin İzmir Milletvekili Oktay Vural yer almadı.

Previous post
Medyada ‘tek sesliliğe’ karşı protesto: #KapatGitsin
Next post
ABD’de liseye silahlı saldırı: 10 kişi yaşamını yitirdi