Ana SayfaGüncel40 gün kaldı: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?

40 gün kaldı: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine 40 gün var. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş seçim kampanyasını tutulduğu cezaevinden yürütmeye çalışıyor. Gün boyunca adayların açıklamalarını, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 


16:15 | Akşener: Demirtaş’la eşit koşullarda yarışmalıyız

İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçimlerde eşit koşullarda rekabet olmadığını söyledi.

HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını eleştiren Akşener, “YSK’nın cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek” dedi.

HDP’nin baraj altı kalacağı konusunda kanaati ve bilgisi olmadığını da aktaran Akşener,”HDP’siz ittifak” konusunda ise HDP’yi sorumlu tuttu: “HDP seçmeninin çok dikkatli oy kullanacağını düşünüyorum. HDP’nin de kendi seçmenini düşünerek bizim Saadet Partisi ve CHP ile kurduğumuz ittifakta yer almadığını düşünüyorum.”


11:20 | HDP cezaevinden iki siyasetçiyi aday gösteriyor

HDP, cezaevindeki iki siyasetçiyi milletvekili adayı gösteriyor.

Partinin kulislerine göre, iki isimden biri DTK Eş Başkanı Leyla Güven, bir diğer isim ise HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu.


10:17 | Demirtaş için tahliye talebinde bulunuldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin aday listesinin Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için avukatları, tutuklu yargılandığı Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulundu.

Demirtaş seçim kampanyasını cezaevinden sürdürüyor

Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezevi’nde tutuklu bulunmakta.

Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın adaylığında hukuki bir sakınca görmedi ve adaylığını kabul etti.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde, AKP-MHP adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, İYİ Parti adayı Meral Akşener, SP adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’le yarışacak.

Ancak diğer adaylardan farklı olarak Demirtaş, tutuklu bulunduğu için meydanlarda yurttaşlara seslenemiyor ve seçim kampanyasını şahsen anlatamıyor. Selahattin Demirtaş, sadece avukatları ve partisi aracılığıyla yazılı mesajlarla Cumhurbaşkanı adayı olarak sesini duyurabiliyor.


09:40 | Erdoğan’ın seçim vaadi

Britanya ziyareti kapsamında Londra’da Bloomberg TV kanalına mülakat veren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesi durumunda, ekonomi ve para politikasında daha etkin bir rol oynayacağını söyledi.