Ana SayfaGüncel47. Orhan Kemal Roman Armağanı ‘Kul’ romanıyla Seray Şahiner’in

47. Orhan Kemal Roman Armağanı ‘Kul’ romanıyla Seray Şahiner’in

HABER MERKEZİ – 47. Orhan Kemal Roman Armağanı’nın bu seneki sahibi ‘Kul’ romanı ile Seray Şahiner oldu.

Orhan Kemal Kültür Merkezi tarafından verilen Orhan Kemal Roman Armağanı’nın 47’ncisi ‘Kul’ romanı ile Seray Şahiner’in oldu.

Seçici Kurul’da Turhan Günay, M. Nuri Gültekin, Erendiz Atasü, Yiğit Bener, Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu ve Nazım K. Öğütçü yer aldı.

Seçici kurul tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Seray Şahiner’in Kul romanını, kentsel ve rantsal dönüşümle mahallenin çöküşünü, kadın bireyin tamamen yalnızlaşmasını, tek başına bir birey olarak var olma mücadelesini, hezeyan, beklenti ve umutlarını, düş kırıklıklarını, topluma hâkim olan çeşitli söylemlerden, ideoloji ve inançlardan nasıl etkilendiğini, bu etkileri kişiselleştirip aradan kendi yolunu bulmaya çalışışını, bu etkilerden kurtulamayışını ama gene de teslim olmayışını güçlü bir anlatım tekniğiyle ve tutarlı bir dille, kolaycılıklara sapmadan ince bir mizahla, toplumsal dokuyu arka planda ustalıkla irdelemesi ve Orhan Kemal’in sanat ve dünya görüşüyle birebir örtüşmesi nedeniyle 2018 yılı, 47. Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer gördü.”

Seray Şahiner’e ödülü, 1 Haziran 2018 Cuma günü Orhan Kemal Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek törende takdim edilecek.


Kaynak: www.artfulliving.com.tr