Ana SayfaDünyaABD: Afrin’de yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesine izin verilmiyor

ABD: Afrin’de yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesine izin verilmiyor

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla birlikte Afrin’e yönelik düzenlediği operasyon nedeniyle on binlerce sivilin yerinden edildiğini ve bu sivillerin evlerine dönüşüne izin verilmediğini söyledi.

ABD’den Türkiye ve birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının 20 Şubat’ta ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekat başlattığı Afrin’e 58 gün sonra girmesinin ardından kentteki insani duruma ilişkin açıklama geldi.

Washington’da düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin’deki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, “140.000 kişi yerlerinden edildi” dedi.

Nauert, yerinden edilen sivillerin evlerine dönmelerine izin verilmediğini de söyledi ve ekledi:

“İnsani koşullar konusundaki ciddi endişelerimizi dile getiriyoruz.”

BBC Türkçe’nin haberine göre Nauert, bölgede hayatın normale dönmesi için gerekli adımların atılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu ve “Suriye’nin kuzeybatısında rol oynayan uluslararası aktörlere sesleniyoruz, buna Türkiye ve Rusya da dahil. İnsani yardımın ulaşmasına izin verilmeli ve sivillerin evlerine dönmesi için gerekli koşullar oluşturulmalı” diye konuştu.

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu arasında yakın zamanda Washington’da gerçekleşmesi beklenen görüşmede Afrin ve yerinden edilen siviller konusunun gündeme gelebileceğini de ifade etti.

Previous post
Hissedenlerin İttifakı - Akın Olgun
Next post
Resmen: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce