Ana SayfaDünyaABD Hazinesi, Türkiye’den dört şirket ve bir vatandaşı yaptırım listesine aldı

ABD Hazinesi, Türkiye’den dört şirket ve bir vatandaşı yaptırım listesine aldı

HABER MERKEZİ – ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye’den dört şirket ve bir vatandaş ‘terörizmin finansmanı’ suçlamasıyla yaptırım listesine alındı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran’daki havayolu şirketlerine parça tedariki yaptığı belirtilen Türkiye’den bir vatandaşı ve dört şirketi “terörizmin finansmanıyla” suçladı.

Yaptırım listesine alınan Türkiye vatandaşı Gülnihal Yegane isimli bir işveren. ABD Hazinesi’nin suçladığı dört şirket ise şöyle sıralandı:

  • Trigron Lojistik
  • RA Havacılık
  • 3G Lojistik
  • Otik Aviation

BBC Türkçe’nin haberine göre, Hazine Bakanı Steven T. Mnuchin tedarikçilerin, İran’a uygulanan yaptırımlar kapsamında ABD’de üretilmiş ürünlerin satışını yasaklayan ABD yasasını çiğnediğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, İran’da Mahan Air adlı bir şirkete sağlanan parçaların Devrim Muhafızları’nı desteklemek için ve İran’ın “devlet destekli terör eylemlerinde” kullanıldığı belirtildi.

Yegane, bu şirketler ile İran arasındaki bağlantıyı kurmakla suçlanıyor.

Hazine Bakanlığı’nın açıklamasında, Gülnihal Yegane, Trigron Lojistik, 3G Lojistik, Otik Aviation ve RA Havacılık İran’a yönelik finansal yaptırımlar yönetmeliği kapsamındaki ikincil yaptırımlara tabi olacağı yer aldı.

ABD Hazinesi’nin ikincil yaptırımlarına tabi olan şahıslar ya da kurumların ABD’de finansal hizmetlere erişimine sınırlama getiriliyor.

Previous post
AKP 29, CHP 33 kentte kadın aday göstermedi
Next post
24 Haziran'a doğru: 31 gün kala neler oluyor, adaylar ne diyor?