Ana SayfaDünyaABD’de liseye silahlı saldırı: 10 kişi yaşamını yitirdi

ABD’de liseye silahlı saldırı: 10 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – ABD’de bir liseye düzenlenen silahlı saldırı sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

ABD’nin Teksas eyaletinde Houston yakınlarındaki Sante Fe Lisesi’nde silahlı saldırı düzenlendi.

Yetkililer, silahlı saldırı sonucu çoğu çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Lisenin öğrencisi olduğu öğrenilen saldırganın ise gözaltına alındığı bildirildi.

Teksas Valisi Greg Abbott, şüpheli dışında saldırıyla ilgili iki kişinin daha gözaltına alındığını belirtti.

Reuters ve Associated Press haber ajansları, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüphelinin 17 yaşındaki Dimitrios Pagourtzis olduğunu bildirdi.

Hayatımız İçin Yürüyüş hareketinden tepki

“March for our Lives” (Hayatımız için Yürüyüş) hareketinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bu, bu yıl içinde yaşanan 22’nci okul saldırısı olsa da bu notu okuyanları yaşananları hasıraltı etmemeye ve unutmamaya çağırıyoruz. Özgürlüğümüzün bedeli bu olamaz. Bu, bizim okulumuzda yaşanandan bu yana olan en ölümcül silahlı saldırı ve harekete geçmezsek bu tür trajediler devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Trump’tan ilk açıklama

Saldırının ardından Santa Fe Okul bölgesi, internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sabah lisede silahlı saldırı gerçekleşti. Lise bölgesinde tecrit uygulaması başladı” bilgisini paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise konuya dair Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Teksas’ta okul saldırısı. İlk haberler iyi görünmüyor. Tanrı herkesi korusun” ifadesini kullandı.

Öte yandan Santa Fe Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Doctor Richardson, “Şu an için sadece okulda silahlı bir saldırı oldu. Ancak saldırgan yakalandı. Şu an çocukların sağlığı ile ilgileniyoruz” dedi.