Ana SayfaGüncelAçlık grevindeki Ahmet Işıkoğlu’nun işe iade talebi kabul edildi

Açlık grevindeki Ahmet Işıkoğlu’nun işe iade talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – ‘Güvenlik soruşturması’ gerekçesiyle kadroya alınmayan belediye işçisi Ahmet Işıkoğlu’nun işe iade talebiyle sürdürdüğü açlık grevi kazanımla sonuçlandı.

‘Güvenlik soruşturması’ gerekçe gösterilerek Bornova Belediyesi’ndeki işinden çıkartılan Ahmet Işıkoğlu’nun 9 Mayıs’tan bu yana Bornova’da sürdürdüğü açlık grevi eylemi 16. gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Işıkoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada öğleden sonra Bornova Belediyesi ile imzalanacak protokolün ardından işine geri döneceğini duyurdu.

Işıkoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ise “Sevgili dostlar belediye ile anlaşma sağlandı. Direnişi sonlandırdık. Zafer, işçi sınıfının! Emeği geçen tüm dostlara kucak dolusu sevgiler” dedi.

Ne oldu?

Bornova Belediyesi’nde 6 yıldır çalışan Ahmet Işıkoğlu, son yayımlanan ve taşerondan kamuya geçişi düzenleyen KHK’nin getirdiği güvenlik soruşturması uygulaması sonucu işten çıkartılmıştı.

Işıkoğlu, işten çıkartıldıktan sonra üyesi olduğu sendika olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan “Memnu haklarının iadesiyle ilgili belgen yok, mahkemeye başvurmamışsın” karşılığını almış, benzer şekilde Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atilla da görüşmeye giden aracılara aynı cevabı vermişti.

Işıkoğlu tam 16 gündür açlık grevindeydi.