Ana SayfaGüncel“Af” yok ama: Bahçeli, HDP’ye tehditler savuran Çakıcı’yı ziyaret etti

“Af” yok ama: Bahçeli, HDP’ye tehditler savuran Çakıcı’yı ziyaret etti

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde HDP’ye tehditler savuran organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Çakıcı-Bahçeli görüşmesinden pozlar ise MHP tarafından paylaşıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, organize suç örgütü kurmaktan hükümlü Alaattin Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Bahçeli’nin Alaattin Çakıcı’yı hastane odasında ziyaret ettiği, MHP’nin resmi twitter hesabından duyuruldu.

2004’ten bu yana cezaevinde olan Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli, ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise ‘genel af’ çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli’ye, “Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş!” yanıtını vermişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken, HDP’ye ise tehditler savurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi bir daha kendisi ve Bahçeli hakkında açıklama yapmaması konusunda tehdit eden Çakıcı, talimat vermesi halinde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürmüştü.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmıştı.

Previous post
Edebiyatçı Philip Roth hayatını kaybetti
Next post
Gazeteci Erdoğan Alayumat tahliye edildi