Ana SayfaGüncelAhmet Hakan Barış Atay’ı hedef gösterdi, insanlar Tahir Elçi’yi hatırlattı

Ahmet Hakan Barış Atay’ı hedef gösterdi, insanlar Tahir Elçi’yi hatırlattı

HABER MERKEZİ – “Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceksiniz” minvalindeki sözleri nedeniyle hedef haline getirilen Barış Atay’ı, Ahmet Hakan da köşesinden hedef aldı. Atay’ın mesajları gerekçesiyle Muharrem İnce ile Meral Akşener’e çağrıda bulunan Hakan, “Lütfen bu adama haddini bildiriniz!” dedi. Hakan aynı yazısında Soma’daki madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özrünü’ ise kabul edip, etmeyenlere tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinden tiyatro oyuncusu Barış Atay’ı, paylaştığı tweetleri gerekçesiyle hedef gösterdi.

Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ile Meral Akşener’e çağrı yapan Hakan, “Lütfen bu adama haddini bildiriniz!” dedi.

Barış Atay’ı “rövanş peşinde koşanların, kavga isteyenlerin, huzursuzluk ve kargaşa rüyaları görenlerin bir temsilcisi” ve “düşmanının aynısı olmakla” niteleyen Hakan, “Haddini bildirmek şart!” sözlerini yineledi.

Hakan aynı yazısında Soma’da yere düşmüş bir madenciye tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in özür dileyen mesajını ise överek kabul etti.

Hakan, “Özür özürdür. Dilenen bu özür karşısında öfkeden daha da deliye dönmek de neyin nesi!” diye yazdı.

Hakan’ın yazısı sonrası Twitter’da Barış Atay’a destek mesajları paylaşılırken, kimi kullanıcılar da Hakan’ın programına katılması sonrası Tahir Elçi’nin Diyarbakır’da öldürülmesini hatırlattı:

Ne oldu?

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ertesinde, protestocu bir madenci olan Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, 4 yıl sonra özür diledi.

Yusuf Yerkel’in özür tweetlerinin ardından kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Barış Atay, CHP’nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin “Devr-i sabık yaratmayacağız” sözlerine de atıfta bulunarak şunları yazdı:

“Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!”

Bunun üzerine sosyal medyada Atay hedef gösterilip, tutuklanması çağrısında bulundu.

Previous post
Lars von Trier'in 'en vahşi' filmi: "The House That Jack Built"ten ilk fragman
Next post
Kulis: HDP cezaevinden iki siyasetçiyi aday gösteriyor