Ana SayfaGüncelAKP’li belediye başkanından Urfa listesine tepki: Hani söz milletindi?

AKP’li belediye başkanından Urfa listesine tepki: Hani söz milletindi?

HABER MERKEZİ – AKP’li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, partisinin Urfa milletvekili aday listesine “Hani söz milletindi?” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP’li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı Urfa’da partisinin milletvekili aday listesine tepki gösterdi.

AKP Birecik İlçe Başkanlığı’nda bir grup partiliyle yaptığı basın toplantısında konuşan Pınarbaşı, “Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir. Birecik, demokratik bir ilçedir. Aday listesine bakıyoruz sıralamada birkaç kişi dışında, ismini kimsenin bilmediği, siyasetin içinde yer almayan kişilerin isimleri yer alıyor. Bu sıralamayı genel merkez yapmadı. Her ilin başındaki kişiye verildi ve sıralamayı onlar yaptı. Ama muhatabı olan kişiler de gerektiği yerde cevaplarını alacaklardır” ifadelerini kullandı.

AKP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ın aday gösterilmemesini de eleştiren Pınarbaşı, listedeki isimlere “Hani söz milletindi?” sözleriyle tepki gösterdi:

“Hani söz milletindi. Nerede bu söz milletin. Hangi milletin yansıması o listede var. Bir aileden 3 aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, BELSAN’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin.”

Previous post
24 Haziran'a 'siyasi kumar' diyen FT: Liradaki düşüşle bu kumar riskli bir hal alıyor
Next post
"İdris Baluken yargı eliyle siyaset dışına itildi"