Ana SayfaGüncelAkşener’den “HDP’siz ittifak”, Demirtaş ve anadilinde eğitim açıklamaları

Akşener’den “HDP’siz ittifak”, Demirtaş ve anadilinde eğitim açıklamaları

HABER MERKEZİ – İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçimlerde eşit koşullarda rekabet olmadığını söyledi, HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını eleştirdi: “YSK’nın cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek.”

Ankara’da dış basının temsilcileriyle bir araya gelen İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran’daki erken seçimlere dair konuştu.

Deutsche Welle’den Hilal Köylü’nün haberine göre Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda kaybedeceğini öne sürdü.

Demirtaş’ın tutukluluğu

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını nasıl karşıladığı sorulan Akşener, bu durumun Türkiye’de yaşanan hukuki karmaşanın ve çelişkinin bir sonucu olduğunu kaydetti:

“Selahattin Bey bir sanık. Hüküm giymemiş bir sanık. Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek. Elbette ki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş bir kişinin bizlerle eşit koşullarda kampanya yapmasını isterim. Yaşananlar, Türkiye açısından kabul etmediğimiz sorunlar.”

HDP’siz ittifak

HDP’nin baraj altı kalacağı konusunda kanaati ve bilgisi olmadığını da aktaran Akşener, “HDP’siz ittifak” konusunda ise HDP’yi sorumlu tuttu.

Akşener, “HDP seçmeninin çok dikkatli oy kullanacağını düşünüyorum. HDP’nin de kendi seçmenini düşünerek bizim Saadet Partisi ve CHP ile kurduğumuz ittifakta yer almadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Anadiline bakışı

Akşener, Kürt illerinde kendine yönelik tutumla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“Kürtler cumhurbaşkanlığı seçiminde bana ikinci turda oy vermez iddiası tamamen şehir efsanesi” diyen Akşener, Kürt seçmenle yakın bir ilişki kurduğunu savundu.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş gibi illeri gezdiğini anlatan Akşener, “Dışarıdan görülenle içeride olanlar çok farklı. Gittiğim hiçbir güneydoğu ilinde elim havada kalmadı” dedi.

Akşener, Türkiye’de etnik yapı fark etmeksizin herkesin demokrasi istediğini, İYİ Parti’nin de bu demokratik düzen için mücadele ettiğini dile getirdi.

Akşener, “Kürtçe eğitim” konusuna yaklaşımı sorulduğunda da şu yanıtı verdi: “Anadil insanlar için çok önemli. Buna saygı duyulmalı. İnsanlar ana dilini öğrenmeli ama devletin aynı anda iki, üç dili olmasını doğru bulmuyorum.”

Previous post
4 talep sıraladı: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Filistin için çağrı
Next post
40 gün kaldı: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?