Ana SayfaGüncelAralarında Ezidilerin kutsal metni de var: Avesta Yayınları’nın dokuz kitabı toplatıldı

Aralarında Ezidilerin kutsal metni de var: Avesta Yayınları’nın dokuz kitabı toplatıldı

HABER MERKEZİ – Avesta Yayınları’nın dokuz kitabı toplatıldı. Yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Keskin, aralarında Ezidilerin kutsal metni ve Çaldıran Savaşı’nın da yer aldığı eserlerin “terör” ile nasıl ilişkilendirilebildiği sorusuna yanıt istiyor.

Avesta Yayınları’nın aralarında Ezidilerin kutsal metni ve Çaldıran Savaşı’nın da yer alan dokuz kitabının mahkeme tarafından “terörle mücadele” kapsamında toplatılmasına karar verildi.

DuvaR’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre Şırnak İdil’de “KCK/ PKK suçlaması” ile evleri basılan iki kişinin evlerinde adı geçen kitapların bulunması toplatılma kararına gerekçe olarak gösterildi.

Konuyla ilgili konuşan Avesta Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin, sözü edilen kitapların 2003-2015 yıllarında basıldığını ve birçoğunun dünyanın saygın üniversitelerinde doktora tezi olarak yayımlanmış eserler olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

“Yasaklanan kitapların arasında Yezidilerin kutsal metni ve Çaldıran Savaşı da yer alıyor. Bu metinler terörle nasıl ilişkilendirilebilir? Bir diğer kitabımız da Irak’ta Soykırım… Bu kitap, Orta Doğu İzleme Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü resmi raporlarından oluşuyor ve birçok parlamento tarafından kabul edildi. Yasaklanan kitaplarımızın hepsi alan çalışmaları niteliği taşıyor. Yazarlarımız, yasak kararına tepki gösterecekler.”

Karara itiraz edilecek

Avesta Yayınları toplatma kararıyla ilgili resmi itirazlarda bulunmaya hazırlanıyor.

Previous post
Yaptığı haberlerden dolayı tutuklu: Nedim Türfent tam iki yıldır cezaevinde
Next post
Soma'da binler 301 madenciyi andı: Sorumlular iktidarda, 'TAMAM' diyoruz