Ana SayfaGüncelAyşe öğretmen tahliye edildi

Ayşe öğretmen tahliye edildi

HABER MERKEZİ – “Çocuklar ölmesin” dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan öğretmen Ayşe Çelik tahliye edildi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik, 20 Nisan’da altı aylık bebeği Deran ile birlikte cezaevine girmişti.

Bunun ardından Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, Diyarbakır İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulunarak müvekkilinin cezasının “denetimli serbestlik” tedbiri ile infaz edilmesini talep etmişti.

İnfaz Hakimliği, Karaman’ın talebini değerlendirerek Çelik’in tahliye edilmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Öğretmen Ayşe Çelik, 9 Ocak 2016 tarihinde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka…” demişti.

Yaptığı bu açıklamalar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Çelik’e 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilmişti.

Çelik’in hakkında verilen hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti.

6 aylık infaz erteleme süresi dün dolan Ayşe Çelik’in 10 günlük infaz erteleme talebi de mahkeme tarafından reddedilmişti.

İnfazın durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya ise infaz erteleme süresinin dolduğu 20 Nisan Cuma gününe kadar herhangi bir yanıt verilmemişti.

Böylelikle Diyarbakır Adliyesi’ne gelen Ayşe Çelik ve bebeği Deran, adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne götürülmüştü.

Ayşe Çelik’e avukatının yanı sıra HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir ile CHP Milletvekili Zeynep Altıok da eşlik etmişti.