Ana SayfaGüncelBahçeli ‘af’ çıkışını sonunda seçime bağladı: Talimat ile isyan başlatırlarsa ne olur?

Bahçeli ‘af’ çıkışını sonunda seçime bağladı: Talimat ile isyan başlatırlarsa ne olur?

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, ittifak halinde olduğu AKP kanadından destek görmeyen ‘af’ çağrılarına bir yenisini ekledi. “Kader kurbanları” vurgusunu tekrarlayan Bahçeli bu kez de “Seçimden önce bir talimat ile isyan başlatılırsa ne olur?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet kanadında henüz bir karşılık bulmayan ‘af’ çıkışını sürdürüyor.

İktidara yakın Sabah gazetesine konuyla ilgili yeni açıklamalar yapan MHP lideri, cezaevlerinde yaklaşık 235 bin tutuklu ve hükümlü olduğunu belirterek, “Bunların belli oranı PKK ve FETÖ’den ama diğer kalanları adi suçlu ve kader kurbanı dediğimiz suçlar” dedi.

“Bana gelen bilgiye göre aynı yatakta 3 kişi 8’er saat sırayla uyuyorlar, böyle bir ortam terörizme zemindir” ifadelerini kullanan Bahçeli, diğer suçluların PKK ve FETÖ tesiri altında kalabileceğini öne sürerek, şu soruyu gündeme getirdi:

“Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ’nün, PKK’nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?”

Bahçeli, “Gezi olaylarından çok daha korkunç ve gaddar olur. Yoksa biz durup dururken şunu şöyle yapın demiyoruz” diye devam etti.

Bahçeli, “Kader kurbanı olanları ayıklayıp dışarı çıkaralım” çağrısını yineledi.

Bahçeli’nin çıkışı, hükümetin tutumu, Demirtaş’ın yanıtı

MHP lideri Bahçeli, “çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç” olmak üzere ‘genel af’ çağrısında bulunmuş ve şunları söylemişti:

“Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?”

Bahçeli’nin bu çağrısı hükümet kanadında karşılık bulmazken, Başbakan Binali Yıldırım, “Hükümet olarak teröristlere af gündemimizde yok” demişti. AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi kendisine aittir. Ama bizim şu anda hükümetimizde böyle bir düşüncemiz kesinlikle yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

MHP lideri ise Erdoğan tarafından da kabul görmeyen af talebinin arkasında durmuş, “Devamlı dillendireceğiz. Allah’ın izniyle affın çıkacağını ümit ediyorum” demişti.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da ‘genel af’ çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli’ye, “Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş!” yanıtını vermişti.

Previous post
16 yaşındaki kız çocuğunu öldüren erkeğe 'indirimsiz' 24 yıl hapis
Next post
‘Bir tarih dersinden daha fazlası’: BlacKkKlansman’den ilk fragman yayınlandı