Ana SayfaGüncelBahçeli’den Çakıcı ziyaretine ilişkin açıklama: Demirtaş’la kıyasladı, Erdoğan’a çağrı yaptı

Bahçeli’den Çakıcı ziyaretine ilişkin açıklama: Demirtaş’la kıyasladı, Erdoğan’a çağrı yaptı

HABER MERKEZİ –Alaattin Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Bahçeli, ziyaretine dair açıklamasında Erdoğan’a, “Hastalığı ciddi, yetkim olsa kullanmıştım” çağrısı yaptı. Çakıcı’yı ‘vatan millet için mücadele eden’ biri olarak tanıtan Bahçeli, “Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil canım” diye konuştu.

Organize suç örgütü kurmaktan hükümlü Alaattin Çakıcı’yı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretine dair açıklamalarda bulundu.

Çakıcı’nın hastaneye alındığını duyar duymaz ziyaretine gittiğini söyleyen Bahçeli, ‘af’ önerisini bir kez daha yineledi.

Milliyet’in haberine göre Bahçeli, “Değişik cezaevlerinde ağır şartlarda mahkumiyet hayatı olan bir şahsiyet. Hastalığını ciddiye almak ve gerekli tedbirleri geliştirmek lazım. Orada doktor arkadaşlardan aldığım bilgiye göre elden gelen gayret gösteriliyor ama hastalığın ciddi olduğu ifade ediliyor. Dikkate almak lazım” dedi.

Çakıcı’ya yönelik son dönemdeki tavrı nedeniyle aldığı eleştiriler hatırlatılan Bahçeli, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı hatırlatarak da, “Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil canım” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Biz Alaattin Bey ile beraber kader kurbanlarını da gündeme getiriyoruz.  Alaattin Bey’in bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir. Şimdi Devlete ihanet edenleri adaylık için cezaevinden alacaksın, rahatsızlığı nedeniyle önemli sıkıntılar çekmeye başlamış bir şahsı cezaevinde mahkum tutacaksın. Bunu hiç dikkate almadan mafya diyeceksin. Nerede diğer mafyalar? Bu konular üzerinde samimi ve dürüst olmak lazım.”

Erdoğan’ın ‘hasta mahkumları serbest bırakma yetkisi’ olduğunu hatırlatılan Bahçeli, “Çakıcı ile ilgili bir talebiniz olur mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Cumhurbaşkanındaki af yetkisi bende olsaydı kullanırdım.”

Ne olmuştu?

2004’ten bu yana cezaevinde olan Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli, ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise ‘genel af’ çağrısı yapan Bahçeli’ye, “Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş!” yanıtını vermişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken, HDP’ye ise tehditler savurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi bir daha kendisi ve Bahçeli hakkında açıklama yapmaması konusunda tehdit eden Çakıcı, talimat vermesi halinde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürmüştü.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli ise dün kendisini ziyaret etmişti.