Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘kısmi af’ çıkışı: Alaattin Çakıcı’yı çürümeye terk etmek ne kadar adil?

Bahçeli’den ‘kısmi af’ çıkışı: Alaattin Çakıcı’yı çürümeye terk etmek ne kadar adil?

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, cezaevlerindeki ‘kader mahkumlarına’ af getirilmesi önerisinde bulundu, “Alaattin Çakıcı’yı taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir?” diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada ‘kısmi af’ çağrısında bulundu.

Bahçeli, cezaevlerindeki “Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere” ‘kader mahkumlarına’ af getirilmesinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı “sabıkalı PKK’lı” suçlamasıyla hedef gösteren MHP lideri Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?

“Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir?”

Demirtaş seçim kampanyasını cezaevinden sürdürüyor

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezevi’nde tutuklu bulunmakta.

Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın adaylığında hukuki bir sakınca görmedi ve adaylığını kabul etti.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde, AKP-MHP adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, İYİ Parti adayı Meral Akşener, SP adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’le yarışacak.

Ancak diğer adaylardan farklı olarak Demirtaş, tutuklu bulunduğu için meydanlarda yurttaşlara seslenemiyor ve seçim kampanyasını şahsen anlatamıyor. Selahattin Demirtaş, sadece avukatları ve partisi aracılığıyla yazılı mesajlarla Cumhurbaşkanı adayı olarak sesini duyurabiliyor.