Ana SayfaGüncel“Bahçeli’nin mesajları seçim hesaplarını aşan bir tehlikenin sinyallerini veriyor”

“Bahçeli’nin mesajları seçim hesaplarını aşan bir tehlikenin sinyallerini veriyor”

HABER MERKEZİ –  HDP Sözcüsü Bilgen, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışını değerlendirdi, “Af tartışmasından sonra cezaevleri ile ilgili mesajlar, seçim hesaplarını aşan bir tehlikenin sinyallerini veriyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘af’ çıkışını değerlendirdi.

Bahçeli daha önce Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi organize suç örgütü liderlerinin adını zikrederek ‘genel af’ çağrısı yapmış, son olarak da “Seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile Türkiye’deki mevcut cezaevlerinde isyan başlatırlar ise ne olur?” demişti.

HDP Sözcüsü, Bahçeli’nin sözlerine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Bilgen, “Af tartışmasından sonra cezaevleri ile ilgili mesajlar, seçim hesaplarını aşan bir tehlikenin sinyallerini veriyor” dedi.

Bahçeli’nin çıkışı, hükümetin tutumu

MHP lideri Bahçeli, “çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç” olmak üzere ‘genel af’ çağrısında bulunmuş ve şunları söylemişti:

“Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?”

Bahçeli’nin bu çağrısı hükümet kanadında karşılık bulmazken, Başbakan Binali Yıldırım, “Hükümet olarak teröristlere af gündemimizde yok” demişti. AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi kendisine aittir. Ama bizim şu anda hükümetimizde böyle bir düşüncemiz kesinlikle yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

MHP lideri ise Erdoğan tarafından da kabul görmeyen af talebinin arkasında durmuş, “Devamlı dillendireceğiz. Allah’ın izniyle affın çıkacağını ümit ediyorum” demişti.

Bahçeli son yaptığı açıklamada ise “Kader kurbanları” vurgusunu yineleyerek bu kez “Seçimden önce bir talimat ile isyan başlatılırsa ne olur? Gezi olaylarından çok daha korkunç ve gaddar olur. Yoksa biz durup dururken şunu şöyle yapın demiyoruz” demişti.