Ana SayfaGüncelBarbaros Şansal’dan Hüda Kaya’ya: Onlarca isimden Kıbrıslı vicdani retçiler için çağrı

Barbaros Şansal’dan Hüda Kaya’ya: Onlarca isimden Kıbrıslı vicdani retçiler için çağrı

HABER MERKEZİ – Kıbrıs’ta üç vicdani retçinin yargılanmasına tepki gösteren ve aralarında milletvekillerinden aktivistlere kadar çok sayıda isimin bulunduğu grup, insan hakları ihlali yapılmaması konusunda çağrıda bulundu.

Türkiyeli aktivistler, sanatçılar, hak savunucuları, akademisyenler, vicdani retçiler, ekolojistler, siyasi parti temsilcileri, feministler ve LGBTİ’lerden oluşan bir grup, Kıbrıslı vicdani retçiler Haluk Selam Tufanlı, Halil Karapaşaoğlu ve Murat Kanatlı’ya uygulanan hak ihlaline karşı Kıbrıs’ın kuzeyindeki yargı, hükümet ve siyasi organlara çağrıda bulundu.

Yapılan çağrıda şöyle denildi:

“Bizler aşağıda imzası bulunan yaşam savunucuları olarak Kıbrıs’ın Kuzeyinde yargılamaları devam eden Vicdani retçiler Haluk Selam Tufanlı, Halil Karapaşaoğlu ve Murat Kanatlı’nın Askeri Mahkeme tarafından devam etmekte olan yargılama ve zindanda uygulanan insanlığa aykırı tek tip ile caydırmaya çalışma sürecini kabul etmiyoruz.

“Yaşamı seçip silahı ve militarizmi reddeden insanları zindanlarla, mahkemelerle mücadelelerinden vazgeçirebilmeyi hedeflemek büyük bir yanılgıdır. Bizler bunun yanılgı olduğunu daha önceden birçok vicdani retçi arkadaşlarımızın işkenceye, sürgüne, zindana rağmen gösterdikleri kararlılıktan biliyoruz. Vicdani ret bir insan hakkıdır. Vicdan retçileri yargılamak ise bir insan hakkı ihlalidir. Kıbrıs’ın Kuzeyinde faaliyet gösteren yargıyı Vicdani Retçileri yargılayarak insan hakları ihlali yapmaması hususunda uyarıyor ve çağrıda bulunuyoruz.”

İmzacılar

Acun Karadağ, Adnan Vural, Alper Taş, Ateş Alpar, Barbaros Şansal, Dilaver Demirağ, Dilek Hattatoğlu, Ercan Aktaş, Eren Keskin, Eylem Tuncaelli, Fatin Kanat, Filiz Kerestecioğlu, Galip Deniz Altınay, Halil Savda, Hüda Kaya, İrfan Eroğlu, Mehmet Lütfü Özdemir, Mehmet Tarhan, Meral Geylani, Muhammed Cihad Ebrari, Murat Can Mutlu, Nurten Ertuğrul, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Semra Somersan, Sergen Sucu, Sharo İbrahim Garip, Suavi, Tuğrul İlter, Umut Bozkurt, Veli Deniz, Veli Saçılık.

Previous post
Buldan'dan iktidara: Kendinize güveniyorsanız Demirtaş’ı serbest bırakın
Next post
Veli Saçılık HDP'den aday adayı oldu