Ana SayfaGüncelBarış Atay serbest bırakıldı

Barış Atay serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dahil bazı isimler tarafından hedef haline getirildikten sonra gözaltına alınan Barış Atay, serbest bırakıldı.

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özür’ açıklamasına tepki gösterdikten sonra Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dahil bazı isimler tarafından hedef haline getirilen Barış Atay, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Avukat Efkan Bolaç, Twitter hesabından Atay’ın serbest bırakılacağını açıkladı.

Bolaç açıklamasından bir süre sonra Atay’ın serbest bırakıldığını belirterek şu fotoğrafı paylaştı:

Ne olmuştu?

Atay, Soma katliamı sonrası madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in “özür” açıklamasına tepki göstermişti.

Twitter’dan gösterdiği tepkide Atay, “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” demişti.

Atay’ın bu sözleri sonrası Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dün bir köşe yazısı yazmış, Yerkel’in özrünü savunurken, Atay’ın ise “haddinin bildirilmesi gerektiğini” istemişti.

Atay ise Ahmet Hakan’a verdiği yanıtta, Diyarbakır’da öldürülen Tahir Elçi’yi de hatırlatarak, “Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” demişti.