Ana SayfaGüncelBarış Atay’dan Ahmet Hakan’a: Tahir Elçi’yi unutmadık, sen de yargılanacaksın

Barış Atay’dan Ahmet Hakan’a: Tahir Elçi’yi unutmadık, sen de yargılanacaksın

HABER MERKEZİ – Tiyatro oyuncusu Atay, “Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceksiniz” minvalindeki sözleri nedeniyle kendisini hedef gösteren Ahmet Hakan’a yanıt verdi. Soma’da madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özrünü’ kabul etmeyenlere tepki gösteren Hakan’a “O şahıs, attığı tekmenin hesabını vermek için yargılanacak” sözleriyle yanıt veren Atay, Hakan’a şu sözlerle seslendi: “Tahir Elçi’nin kanı ellerinde hala, yoksa unuttun mu? Çünkü biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!”

Tiyatro oyuncusu Barış Atay, “Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceksiniz” minvalindeki sözleri nedeniyle kendisini hedef gösteren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a yanıt verdi.

İleri Haber’e yazılı açıklama yapan Atay, “Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” başlıklı yazısında, “16 yıllık bu iktidar ve her koşulda halka karşı tetikçi olarak kullandığı herkes, aynı Yusuf Yerkel gibi ağlayarak, yalancı bir utanç içinde özür dileyecek, fakat yine de yargılanacak! Sen de onlardan birisin. Tahir Elçi’nin kanı ellerinde hala, yoksa unuttun mu? Çünkü biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Atay’ın yazılı açıklamasından ilgili bölüm şöyle:

“Sen; Yusuf Yerkel denilen şahsın, bir madenci yakınına attığı tekme için 4 yıl sonra gelen samimiyetsiz özrünü kabul edebilirsin, ben kabul etmeyeceğim. O şahıs, attığı tekmenin hesabını vermek için yargılanacak.

Sen; sokak arasında linç edilen Ali İsmail’in, ekmek almaya giderken vurulan Berkin’in, işçi sınıfı için mücadele eden Ethem’in, uyuşturucuya karşı savaş veren Hasan Ferit’in, mahallesini savunurken çatıdan atılan Ahmet’in, sırtından vurulan Abdullah’ın, otobanda ezilen Mehmet’in, kalekol gölgesinde yaşamak istemeyen Medeni’nin, cesedi 1 hafta sokak ortasında bırakılan Taybet Ana’nın, kokmasın diye derin dondurucuda bekletilmek zorunda bırakılan küçük çocuğun, Roboski’de parçalanan bedenlerin, barış mitinginde katledilenlerin katillerinin, “emri ben verdim” diyenlerin, milyonları cebe indirenlerin, ülkenin her karış toprağını talan edenlerin, bizleri yurttaş olarak değil, kölesi olarak görenlerin, yok sayanların, yani bu ülkeyi yönetmeyi, sahip olmak sanan bir grubun ve bu onların güçlenmesine destek olan, bu düzene çanak tutan, içinde senin de olduğun tetikçi medyanın, kamu arazilerinin, fabrikaların yok paraya peşkeş çekildiği, üstüne milyonlarca lira vergi borçları silinen kan emici sermayenin özürlerini kabul edebilir,“kardeşlik, barışmak” gibi şeyleri kalkan ederek affedebilirsin ama ben, affetmem. Bunların karşılığı, AKP tarafından Erdoğan’a özel hale getirilmiş yargı sisteminin, hemen sil baştan düzenlenmesi ve görevini kötüye kullanan, halka karşı suç işleyen kim varsa yargılanmasıdır.

Evet yanlış okumadın Ahmet Hakan…16 yıllık bu iktidar ve her koşulda halka karşı tetikçi olarak kullandığı herkes, aynı Yusuf Yerkel gibi ağlayarak, yalancı bir utanç içinde özür dileyecek, fakat yine de yargılanacak!

Sen de onlardan birisin. Tahir Elçi’nin kanı ellerinde hala, yoksa unuttun mu? Çünkü biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!”

Ne oldu?

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ertesinde, protestocu bir madenci olan Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müşaviri Yusuf Yerkel, 4 yıl sonra özür diledi.

Yusuf Yerkel’in özür tweetlerinin ardından kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Barış Atay, CHP’nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin “Devr-i sabık yaratmayacağız” sözlerine de atıfta bulunarak, “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!” diye yazdı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise, bugünkü köşesinden tiyatro oyuncusu Barış Atay’ı, paylaştığı tweetleri gerekçesiyle hedef gösterdi, Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ile Meral Akşener’e çağrıda bulunarak “Lütfen bu adama haddini bildiriniz!” dedi.

Hakan aynı yazısında Soma’da yere düşmüş bir madenciye tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in özür dileyen mesajını ise överek kabul etti.

Hakan’ın yazısı sonrası Twitter’da Barış Atay’a destek mesajları paylaşılırken, kimi kullanıcılar da Hakan’ın programına katılması sonrası Tahir Elçi’nin Diyarbakır’da öldürülmesini hatırlattı.

Previous post
Demokratik Modernite çalışanı Azak serbest bırakıldı
Next post
Katliamın ardından: İsrail güçlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerden protesto