Ana SayfaGüncelBaşbakan Diyarbakır’daydı: Yıldırım’ı boş sokaklar ‘karşıladı’, mitinge katılım düşüktü

Başbakan Diyarbakır’daydı: Yıldırım’ı boş sokaklar ‘karşıladı’, mitinge katılım düşüktü

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da düzenlenen “Zulme Hayır, Kudüs’e Destek” mitingine katıldı. Kente 57 zırhlı araç korumasında gelen Yıldırım’ı Diyarbakır’da boş sokaklar karşıladı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Zulme Hayır, Kudüs’e Destek” mitingi için Diyarbakır’a geldi.

Ancak kente 57 zırhlı araç korumasında gelen Yıldırım’ı Diyarbakır’da boş sokaklar karşıladı. Bu duruma gönderme ise HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den geldi:

Yıldırım mitingde yaptığı konuşmada ise, “Zalimlere, katillere, ruhlarını düşmanlara satan alçaklara boyun eğmeyiz, hak ve adalet yolundan asla ayrılmayız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kudüs konusundaki tavrına tepki gösteren Yıldırım “Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları; yazıklar olsun size, yuh olsun size. Ey mukaddesat bilmeyen, ey peygamber hatırası dinlemeyen zalimler; biliniz ki zulümle abat olunmaz” dedi.

Muhalefet, “Filistin’i seçim malzemesi yapmayın” diyor

HDP ve diğer muhalif partiler hükümeti Filistin’i seçim malzemesi yapmakla suçluyor.

15 Mayıs’taki Nakba (Felaket) gününde Gazze sınırında düzenlenen protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçlerinin, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Temelli, AKP’ye İsrail ile yaptığı anlaşmalara son verme çağrısı yapmıştı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de Adana’daki mitinginde AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Senin derdin Filistin değil senin derdin seçim” sözleri ile seslenmişti.

Previous post
Irak seçimleri: Toplam 57 temsilcilik ile 7 Kürt grubu Irak Parlamentosu’nda
Next post
CHP'de milletvekili adayları netleşti