Ana SayfaGüncelBekir Ağırdır: Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa vatandaş iktidar değişikliğine karar vermiş demektir

Bekir Ağırdır: Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa vatandaş iktidar değişikliğine karar vermiş demektir

HABER MERKEZİ – 24 Haziran seçimlerini değerlendiren KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “Tayyip Erdoğan ikinci tura yüzde 45’in altında bir oyla kalırsa, o zaman vatandaş iktidar değişikliğine karar vermiş demektir” yorumunda bulundu.

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, RS FM’de konuk olduğu bir programda 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sürecin siyasetin genel kalıpları üzerinden ilerlediğini belirten Ağırdır, “Henüz ortak yaşamı yeniden inşaa etmek, bir arada yaşamı yeniden tesis etmek gibi bir vaat yok. Siyasetin geleneksel kalıpları üzerinden yürüyen bir süreçte çok şaşırtıcı şeyler beklemek mümkün değil” dedi.

Muhalefetin ekonomik ve siyasi krizleri yönetebileceğine yönelik bir söylem geliştirmesi halinde AKP’yi yenebileceğini söyleyen Ağırdır, “Oyunun kontrolü ilk kez muhalefette” dedi.

‘HDP’nin barajı geçmesi belirleyici olacak’

HDP’nin barajı geçip geçmemesinin seçimlerde belirleyici olacağına dikkat çeken Ağırdır, “HDP barajı geçerse, AK Parti parlamentodaki çoğunluğunu kaybeder” diye konuştu.

Ağırdır, ikinci tura kalınması halinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin yarışacağına dair görüş bildirdi.

AKP’nin İYİ Parti’ye, Erdoğan’ın ise Meral Akşener’e karşı temkinli bir tavır içinde olduğunu belirten Ağırdır, “Tayyip bey, bu tartışmayı Devlet Bahçeli’ye bıraktı” dedi.

‘Erdoğan yüzde 45’in altında kalırsa toplum ondan umudu kesmiş demektir’

KONDA Genel Müdürü Ağırdır, “Muhalefetin adaylarından birisi yüzde 30’u aşarak ikinci tura kalırsa, ya da Tayyip Erdoğan ikinci tura yüzde 45’in altında bir oyla kalırsa, o zaman vatandaş iktidar değişikliğine karar vermiş demektir” değerlendirmesinde bulundu ve ekledi:

“Ama Erdoğan, ilk turda yüzde 47-48 civarında bir oy alırsa ve ikinci olan adayın oyu da yüzde 20-21 civarındaysa, Tayyip Erdoğan çok rahat bir şekilde ikinci turu kazanır. Yüzde 40 civarında bir Tayyip Erdoğan oyu görürsek, toplum ondan umudu kesmiş”

Muhalefete ‘oyunu değiştirin’ çağrısı

Muhalefetin her seçimde aynı hamleleri yaptığını vurgulayan Ağırdır bunun değişmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Rakibinizle her seferinde boks yapıyorsunuz ve her seferinde dayak yiyorsunuz. Düelloyu bu sefer basketbol oynayarak yapamazsanız, oyunun sonucu belli. Muhalefet, her seferinde, ‘Bizim boksörün sağ kolu güçsüz, onu biraz güçlendirelim. Zıplama yeteneğini biraz artıralım’ diye bakıyor meseleye. Oyunu değiştiriyoruz demeliler. Bunun için hala imkan var. Toplum bunu bekliyor. Oyunu umutsuzluktan çıkarıp umuda çevirmek lazım.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anne Frank’ın Günlüğü’nde bilinmeyen iki sayfa bulundu
Sonraki Haber
Edirne'de kadın cinayeti: 81 yaşındaki eşini öldüren erkek tutuklandı