Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir çocuk Watsons’ta ‘çıplak arama’ya maruz bırakılmıştı: O görüntüler dava dosyasına girdi

Bir çocuk Watsons’ta ‘çıplak arama’ya maruz bırakılmıştı: O görüntüler dava dosyasına girdi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Watsons mağazasında bir çocuğun çıplak arama ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığı anlar kamera kayıtları dava dosyasına girdi.

İstanbul Eyüp’te geçen yıl 26 Kasım’da Vialand Alışveriş Merkezi’ndeki (AVM) Watsons kozmetik mağazasında, çıplak aramaya maruz bırakılan B.C. isimli kız çocuğu mağaza görevlilerinden şikayetçi olmuş ve görevliler hakkında dava açılmıştı.

Savcılığın başlattığı soruşturmada ifade veren kadın güvenlikçiler, kanun kapsamında üst aramanın dedektör veya x-ray cihazından geçirilerek yapıldığını bildiklerini ancak gerekli düzen sağlanmadığı için genç kızı soyduklarını ifade etti.

Görüntüler dava dosyasında

Çocuğu darp etmediğini iddia eden güvenlik görevlisi Zuhal A. hakkında ‘haksız arama’, ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ten 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Diğer güvenlikçi Semiha A. ise ‘haksız arama’yla suçlanarak 1 yıla yıl hapsi istendi.

Habertürk’te yer alan habere göre çıplak arama ve şiddeti gözler önüne seren kamera görüntüleri de dava dosyasına girdi.

Görüntülerde çocuğun 33 dakika boyunca bu muameleye maruz kaldığı görülüyor.

Bir sonraki duruşma Temmuz’da

Çocuğun babası Kenan C., 2 güvenlik görevlisi hakkında açılan davanın İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü, Temmuz ayında 4’üncü duruşmanın yapılacağını belirtti.

Olayın kendilerini çok etkilediğini belirten Kenan C., “Çok üzüldük. Olay sonrası kızım çok kötü günler geçirdi, psikolojik destek almak zorunda kaldı. Şimdi liseyi bitirdi ve üniversiteye hazırlanıyor. Yargının vereceği karara güveniyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüp’te bulunan Vialand AVM’deki Watsons’ta 26 Kasım günü B.C. isimli kız çocuğu hırsızlık yaptığı iddiasıyla çıplak aramaya maruz bırakılmıştı.

B.C, mağazaya elinde kendi rujuyla girdiğini, benzer bir ruja baktığını ve mağazaya ait ruju yerine bıraktığını ifade etmiş ancak mağaza müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından hırsızlıkla suçlanarak mağaza deposuna çekildiğini anlatmıştı.

Burada çıplak arama ve hakarete maruz kaldığını belirtmişti. Olayın kamuoyunda tepki çekmesinin ardından Watsons boykutu ve çeşitli eylemler düzenlenmişti.

Gelen tepkiler üzerine mağaza yönetimi bir açıklama yayımlayarak yaşananlar için özür dilemişti.

Previous post
Bahçeli'nin överek 'affedilsin' dediği Çakıcı'dan HDP'ye tehditler
Next post
"May’in Erdoğan bahisi": Erdoğan’ın Londra ziyareti Britanya basınında