Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | “Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin”

BİR SERGİ | “Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin”

HABER MERKEZİ – Küratörlüğünü Pelin Uran’ın üstlendiği “Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin” adlı grup sergisi, 11 Mayıs’ta Galeri Nev’de açılıyor.

Oreet Ashery, Alejandro Cesarco, Barbad Golshiri, The Propeller Group ve Joanna Rajkowska isimli sanatçıların eserlerinden oluşan ve küratörlüğünü Pelin Uran’ın üstlendiği “Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin” adlı grup sergisi, 11 Mayıs’ta açılıyor.

Çoğunluğunu video eserlerin oluşturduğu sergi, uluslararası beş sanatçının İstanbul’da ilk kez sergilenecek işlerini bir araya getiriyor.

Galeri Nev’de sergilenecek eserler arasında, çalışmalarını Vietnam’da sürdüren sanatçı kolektifi The Propeller Group’in 2015 New Orleans Bienali için ürettiği ‘The Living Need Light, The Dead Need Music’ isimli videosu yer alıyor.

The Propeller Group, The Living Need Light, The Dead Need Music, 2014

Öte yandan video işleriyle 2017 The Film London Jarman Ödülü’ne layık görülen ve çalışmalarını İngiltere’de sürdüren Oreet Ashery’nin ise ‘Revisiting Genesis’ adlı on iki bölümlük video serisinden ‘Bizim Hemşirelerimiz’ (Our Nurses) adlı bölüm sergilenecek.

Ölüm kavramı sorgulanıyor

Sergi, ölüm kavramının çoklu çağrışımlarından yola çıkarak, ölüm dediğimizde neden bahsettiğimizi sorguluyor.

Sergide, ölüm kavramının insanlar için ifade ettiği anlamlar içinden ölümü hatırlayıp, hatırlatmanın insan yaşamını dönüştürücü gücüne de odaklanılıyor.

Farklı açılardan ölüm temasını düşünen sanatçıların işlerine yer verilen sergide, ölümün zamanla olan yakın ilişkisi video eserler üzerinden ele alınıyor.

Sergi 23 Haziran tarihine kadar Galeri Nev’de görülebilir.


Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Cd. No:46 D:50, 34425 Beyoğlu/İstanbul


Kaynak: Artfulliving