Ana SayfaGüncel‘Bir tarih dersinden daha fazlası’: BlacKkKlansman’den ilk fragman yayınlandı

‘Bir tarih dersinden daha fazlası’: BlacKkKlansman’den ilk fragman yayınlandı

HABER MERKEZİ – Yönetmen Spike Lee’nin 1978 yılında Ku Klux Klan’a karşı operasyon düzenleyen bir siyah polisin gerçek hikâyesini beyaz perdeye yansıttığı BlacKkKlansman’den ilk fragman geldi.

Yönetmen Spike Lee’nin yeni filmi BlacKkKlansman’den ilk fragman geldi.

Film siyah karşıtı, beyaz üstünlüğü savunan Ku Klux Klan’a karşı 1978 yılında operasyon düzenleyen bir siyah polisin gerçek hikâyesini konu ediyor.

Başrolde ise yönetmenin daha önce dört filminde birlikte çalıştığı Denzel Washington’ın oğlu John David Washington bulunuyor.

Adam Driver, Laura Harrier ve Topher Grace gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda yer aldığı film, Ron Stallworth’un yazdığı otobiyografik kitaptan beyaz perdeye yapılan bir uyarlama.

Film, yönetmen Lee için ise “Yalnızca bir tarih dersi değil.”

Lee, Türkiye’de Ekim ayında vizyona girecek film için “Güncel olmak zorundaydı” diyor ve ABD Başbakanı Donald Trump’a atıfta bulunarak “David Duke’u Turuncu Ajan’a [Donald Trump] bağlamak zorundaydık” ifadelerini kullanıyor.

Filmin baş karakteri Ron Stallworth’un yazdığı otobiyografik kitaptan sinemaya uyarlanan filmin konusu da şöyle:

“Bir polis olan Stallworth, Ku Klux Klan’ın içine sızmak için yaptığı telefon görüşmelerinde kendin beyaz ırkın üstünlüğünü savunan biri olarak tanıtır ve görüşmelere de başka bir polisi kendisi olarak gönderir.”

Pazartesi günü Cannes Film Festivali’nde gösterilen yeni Spike Lee filmi BlacKkKlansman’den yayınlanan ilk fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Gazete Karınca
Previous post
Bahçeli 'af' çıkışını sonunda seçime bağladı: Talimat ile isyan başlatırlarsa ne olur?
Next post
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 245 milyar doları aştı