Ana SayfaGüncelBir yıl aradan sonra yeniden: 6. FilmAmed Belgesel Film Festivali başlıyor

Bir yıl aradan sonra yeniden: 6. FilmAmed Belgesel Film Festivali başlıyor

HABER MERKEZİ – 6. FilmAmed Belgesel Film Festivali, 1 yıl aradan sonra yeniden “Filmini al da gel” sloganıyla bugün başlıyor.

Kayapınar Belediyesi’nin desteğiyle daha önce beş kez gerçekleştirilen FilmAmed Belgesel Film Festivali (Mîhrîcana Belgefîlman a FîlmAmed), 1 yıl aradan sonra bugün (23 Mayıs) yeniden izleyiciyle buluşuyor.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen festival, belediyeye kayyum atanması sonrası yapılan bütçe yardımının kesilmesi nedeniyle Pale Huner, Ma Müzik, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Amed Şehir Tiyatrosu’nun desteğiyle gerçekleştirilecek.

1 yıl aradan sonra bugün başlayacak olan festival, 27 Mayıs’ta sona erecek.

Festival ekibi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bu yıl düzenleyeceğimiz FilmAmed Belgesel Film Festivali kapsamında 105 başvuru aldık. Filmlerini festivalimize gönderip dayanışma içinde olan bütün sinemacılara teşekkürü bir borç biliyoruz. Mevcut koşullar elvermediği için bu yıl sadece 4 gün film gösterimi yapabiliyoruz. Özellikle bu yıl gelen bütün başvuruları bir şekilde göstermek istiyorduk; ama maalesef dar bir zamanımız var ve takdir edersiniz ki başvuran bütün filmleri gösterebilme şansımız yok. Bu kapsamda belgeselini gösteremediğimiz sinemacılar için üzgünüz. Bir sonraki festivalde görüşmek dileğiyle.”

Kapanışının Hüseyin Tabak’ın yönettiği “Çirkin Kral Efsanesi” filmiyle gerçekleştirileceği festivalin programı ise şöyle:

Previous post
“Kriz sadece finansal değil, iflaslar zinciri yaşanabilir”
Next post
Son 32 gün: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?