Ana SayfaKadınBirgül Çoban’ı sistematik şiddete maruz bırakıp öldüren erkeğe ‘iyi hal’ indirimi

Birgül Çoban’ı sistematik şiddete maruz bırakıp öldüren erkeğe ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da sistematik şiddete maruz bıraktığı eşi Birgül Çoban’ı öldürdüğü için yargılanan Ali Çeçen’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme cezada ‘iyi hal indirimi’ uygulayarak, cezayı müebbet hapse çevirdi.

İstanbul Kasımpaşa’da yaşayan Ali Çeçen isimli erkek 3 Haziran 2017’de, uzun süredir sistematik şiddete maruz bıraktığı eşi Birgül Çoban’ı pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü.

Ali Çeçen’in tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya sanık Ali Çeçen, avukatları ve Birgül Çoban’ın avukatları katıldı. Çoban’ın ailesi ve İstanbul Kadın Meclisleri de duruşmayı izledi.

Savcı, Ali Çeçen hakkında, “Kasten eşi öldürmek” suçunu işlediği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi yönündeki mütalaasını yineledi.

‘Pişman’ olduğunu ileri süren sanık Çeçen ise beraatini talep etti.

Verilen aranın kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çeçen’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ancak daha sonra mahkeme heyeti Çeçen’in duruşmalardaki tavrını öne sürerek cezada ‘iyi hal indirimi’ uyguladı. Böylece ceza müebbet hapis cezasına çevrildi.