Ana SayfaGüncelBuldan’dan iktidara: Kendinize güveniyorsanız Demirtaş’ı serbest bırakın

Buldan’dan iktidara: Kendinize güveniyorsanız Demirtaş’ı serbest bırakın

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğunu hatırlatarak, iktidara seslendi: “Kendinize güveniyorsanız, korkmuyorsanız Sayın Demirtaş’ı serbest bırakın, meydanlara çıksın, onunla yarışın.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda 24 Haziran’daki erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlere çok kısa bir süre kaldığını ifade eden Buldan, HDP’nin seçimlere hazır olduğu mesajını vererek, “’HDP’yi sandığa gömün’ talimatı verenleri, halkımız 24 Haziran’da sandığa öyle bir gömecek ki o sandıktan bir daha çıkamayacaklar” dedi.

‘Cumhur İttifakı’ ve ‘Millet İttifakı’na yönelik değerlendirmelerde de bulunan Buldan, şöyle konuştu:

“Bir tarafta tekçi milliyetçi sağ bir ittifak var diğer taraftaysa demokratik bir çizgiyi temsil eden HDP var. AKP ve MHP, kendilerini kurtarabilmek için denize düşen yılana sarılır gibi birbirlerine sarıldılar. Onların ittifakları korku ittifakıdır. Krizle geldiler krizle gidecekler. Bunu herkes böyle bilsin. Sahada kesişen bu ittifak, aynı zamanda HDP’ye karşı kurulan bir ittifaktır. HDP, Meclis’te temsil edilmesin, hedefleri budur. Bunun için kendi aralarında ittifak yaparak barajı bizim için korudular, ama biz o barajları halkımızın öz gücüyle yıkacağız.”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kürt partilerinin ‘ittifak’ için HDP’yle yaptıkları görüşmeye dair ise şunları söyledi:

“Kürt halkının bizden beklediği de böylesi anlamlı değerli bir işbirliğidir. Ben HDP adına Kürt partilerinin değerli yöneticilerine bu duyarlı çıkışları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunu seçimlerle sınırlı tutmamak, kalıcı hale getirmek, kurumsallaştırmak tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Tüm Kürt partilerini bir kez daha selamlıyorum. Aynı şekilde HDP, Türkiye’nin batısında sol sosyalist, tüm emek güçleriyle bir mücadele ittifakı içindedir.”

“Kendinize güveniyorsanız Demirtaş’ı serbest bırakın”

Buldan, partsinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen devletin her türlü imkanı ile her mekanda propaganda yaparken neden bizim Cumhurbaşkanı adayımız rehine durumunda” diye sordu ve şunları söyledi:

“(Demirtaş’ın) Yapacağı seçim kampanyasını sadece avukatları aracılığıyla bizlere göndereceği notlar ve onların halkımızla buluşmasıyla gerçekleştirmeye çalışacak. Böyle bir haksızlığı böyle bir hukuksuzluğu asla kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Sayın Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleştiği andan itibaren özgürlüğüne kavuşmalı, seçmenleriyle el ele omuz omuza bu süreci tamamlamalıdır. Kendinize güveniyorsanız, korkmuyorsanız Sayın Demirtaş’ı serbest bırakın, meydanlara çıksın, onunla yarışın.”

Pervin Buldan, son olarak 12 Mayıs’a kadar seçmen listelerinin askıda olduğunu hatırlatarak, her seçmenin kayıtlarını incelemesini ve gerekli başvuruları yapmasını istedi.


YSK ve e-devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Previous post
Diyarbakır'da polis bir kişi vurdu, kelepçeleyerek bekletti
Next post
Barbaros Şansal'dan Hüda Kaya'ya: Onlarca isimden Kıbrıslı vicdani retçiler için çağrı