Ana SayfaGüncelBurası Cizre: Binler sokaktaydı, “Direne direne kazanacağız” dedi

Burası Cizre: Binler sokaktaydı, “Direne direne kazanacağız” dedi

HABER MERKEZİ – HDP, yasaklar döneminde ölümler ve yıkımın yaşandığı Cizre’de binlerin katılımıyla kadın seçim bürosunu açtı. Büro açılışı büyük bir mitinge dönüşürken, yasaklar sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerinin yer aldığı açılışta konuşan HDP’li Feleknas Uca, Cizre’nin hiç diz çökmediğini belirterek, “Katliamlara ve talanlara karşı 24 Haziran’da sandıklarda cevabımızı vereceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü bir süre önce startını verdiği seçim çalışmaları kapsamında Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi’ndeki Mecbaha Sokağı’nda kadın seçim bürosu açtı.

Aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın da bulunduğu HDP ve DBP’liler, ilk olarak kent merkezinde bulunan Sanat Sokağı’nda yurttaşlar ile bir araya geldi.

Daha sonra seçim bürosunun olduğu alana gelen kitle ile Uca ve beraberindekiler, burada, aralarında sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un ailesi, Silopi’deki yasakta iki Kürt kadın siyasetçiyle birlikte öldürülen Pakize Nayır’ın annesi Behiye Nayır’ın da bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı.

Yurttaşlar HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ınki ile HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin fotoğraflarının taşıdı.

HDP bayrakları ile süslenen alanda halaya duranların sayısı dakikalar sonra binleri bulurken, alandakiler sık sık, “Bijî berxwedana Cizîrê”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Bir süre sonra alanın dolması üzerine birçok kişi çevrede bulunan balkonlara da çıkarak sloganları ile kitlenin coşkusuna eşlik etti.

“24 Haziran’da cevap vereceğiz”

Programın açılışında binlere hitap eden HDP’li Uca, Cizre’deki yasak sırasında mahsur kaldıkları bodrumlarda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı.

Bunun üzerine binler hep birlikte dakikalarca, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

Uca konuşmasında, “Geleceğimizi Cizre’nin kahramanları yazıyor” da dedi ve ekledi: “Duruşunuz kutlu olsun. Katliamlara ve talanlara karşı 24 Haziran’da sandıklarımızda cevabımızı vereceğiz. Cizre tarihte hiç geri adım atmadı. Kahramanlığı ve öncülüğüyle tarihe adını yazdırdı.”

7 Haziran seçimlerinde Cizre’deki oy oranını hatırlatan Uca, 24 Haziran’da oy oranını daha da yükselteceklerinin altını çizdi. Uca’nın bu sözleri üzerine alanı dolduran binler zafer işareti yaparak, “Tamam” dedi.

Uca’nın konuşmasının ardından Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve yasaklarda çocuklarını kaybeden aileler, alkışlar eşliğinde büronun kurdelesini kesti.

Kadın seçim bürosunun açılışının ardından binlerce kişi tekrardan Kürtçe ezgiler eşliğinde halaya durdu. Büyük bir coşkunun hakim olduğu alanda binlerin halayı geç saatlere kadar devam etti.


Bu haber Mezopotamya Haber Ajansı’ndan derlenmiştir.
Previous post
Demirtaş: HDP'siz hiç kimsenin zaferi mümkün değil
Next post
Ahmet Şık neden HDP'den aday olduğunu anlattı