Ana SayfaGüncelCeylan Ertem ödülünü tutuklu gazetecilere adadı, Akşam’ın yayın yönetmeni Erdoğan’ın sözleriyle çıkıştı

Ceylan Ertem ödülünü tutuklu gazetecilere adadı, Akşam’ın yayın yönetmeni Erdoğan’ın sözleriyle çıkıştı

HABER MERKEZİ – Magazin Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği ’23. Altın Objektif Ödüllleri’ gecesinde konuşan Ceylan Ertem ödülünü tutuklu gazetecilere ithaf etti. Ardından sahneye çıkan Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ise tutuklu gazetecileri kast ederek “Onlar gazeteci değil” dedi.

Magazin Gazeteciler Derneği (MGD) tarafından düzenlenen ’23. Altın Objektif Ödülleri’ İstanbul’da bir otelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende ‘En iyi alternatif kadın şarkıcı’ ödülünü alan Ceylan Ertem sahnede yaptığı konuşmada tutuklu gazetecileri hatırlatarak, “Bu ödülü buradaki değerli gazeteciler kadar hapisteki gazeteciler için de alıyorum. Gazeteciler hapiste olmamalı. Hapislerde çürümemelerini istiyorum” dedi.

Ardından ödülü vermek için sahneye çıkan hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Türkiye’de cezaevinde bulunan gazetecilerle ilgili “Hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yakın ifadelerle çıkıştı.

Kelkitlioğlu, Ertem’in sözlerine atıfta bulunarak ‘cezaevindekilerin gazeteci olmadığını’ ileri sürdü.

Kelkitoğlu, “Hapisteki gazeteciler, gazetecilik yaptığı için hapiste değiller. Her sarı basın kartı olan gazeteci değildir” diye konuştu.

‘Asıl ödül tüm gazeteciler özgürlüğüne kavuştuğunda verilecek’

Gecenin ardından sahnedeki konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Ceylan Ertem, görüntüye şu notu ekledi:

“23. Altın Objektif Ödülleri’nde magazin gazetecileri jürisi beni en iyi alternatif müzik sanatçısı ödülüne layık gördüler. Ama bana -ve eminim hepimize asıl ödül tüm gazeteciler özgürlüğüne kavuştuğu gün verilecektir. Umut, özgürlük, adalet ve hoşgörü olarak. Demi? O zaman hep birlikte önce ütopyalar güzeldir diyelim sonra bu duamızı ‘yine de amin’ diyerek bitirelim.”

 

Previous post
Bu festival İstanbul'a korku salacak: "Fear & Fantasy Festival"
Next post
Doların yükselişi yokluğu getiriyor: "İthal ilaçların piyasada bulunamayacağı dönem yaklaştı"