Ana SayfaGüncelCHP’den ‘Filistin’ genelgesi: 81 ilde eş zamanlı açıklama çağrısı

CHP’den ‘Filistin’ genelgesi: 81 ilde eş zamanlı açıklama çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Merkezi, tüm parti üyelerine 60’a yakın Filistinli’nin İsrail askerlerince öldürüldüğü katliama karşı 81 ilde ortak basın açıklaması yapılmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı sonucu Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği Kudüs’te açılmıştı.

Gazze sınırında düzenlenen protestolara gerçek mermilerle saldıran İsrail güçleri, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü.


Gazze’deki protestolarda onlarca Filistinli öldürüldü: Dünya ne tepki verdi?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Sekreter Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan imzasıyla tüm parti örgütlerine Filistin’lilerin öldürüldüğü katliama ilişkin bir genelge gönderdi.

Genelde 81 ilde katliama ilişkin ortak bir basın açıklaması yapılması istendi.

‘Kınama mesajları somut bir sonuç doğurmuyor’

Genelge kapsamında, 81 ilde kent meydanında eş zamanlı okunacak basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Filistin’de yaşanan katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi, Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek, sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD büyükelçilik binasının, İsrail devletinin 70’inci kuruluş yıl dönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikalarını terk etmeye, İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.”

ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajlarının somut bir sonuç doğurmadığı. AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisinin olmadı. İktidar, bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken, diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.”

‘Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur’

İsrail’in katliamcı politikalarını sürdürdüğü müddetçe uluslararası kamuoyunda ‘tecrit edilmesi’ gerektiği beliritlen açıklamada devamla şöyle denildi:

“Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütünün Türkiye temsilciliği CHP iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP genel başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur. Bugün Türkiye olarak, Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet diliyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadroya alınmadığı için 8 gündür açlık grevinde olan işçi hastaneye kaldırıldı
Sonraki Haber
Erdoğan: Kudüs'ün, İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz