Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuk yaşta alıkonulmuş, 18’inde ‘intihar etti’ denilmişti: Tanığın ifadesi davanın seyrini değiştirdi

Çocuk yaşta alıkonulmuş, 18’inde ‘intihar etti’ denilmişti: Tanığın ifadesi davanın seyrini değiştirdi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 12 yaşındayken, kuzeni Hüseyin O. tarafından kaçırılan ve dini nikah ile zorla evlendirilen Pelda K., 18 yaşındayken evinde vurulmuş halde bulundu. Bunun üzerine tutuklanan ve hakkında müebbet hapis cezası istenen Hüseyin O., kalbinden vurulmuş halde bulunan Pelda K.’nin intihar ettiğini iddia etti ancak tanık ifadeleri davanın seyrini değiştirdi.

Diyarbakır’da yaşayan Pelda K., 12 yaşında okuldan eve dönerken dayısının oğlu Hüseyin O. tarafından kaçırılarak zorla alıkonuldu.

Pelda K. ailesinin ve polisin aramasına rağmen bulunamadı. 1 yıl sonra hamile olarak ortaya çıkan Pelda K.’nin ailesi, şikayetlerinden vazgeçti.

Hüseyin O. ile aralarında dini nikah kıyılan Pelda K., aile baskısı ile Osmaniye’ye yerleşti.

Bu arada farklı suçlardan aranan Hüseyin O. cezaevine girince Pelda K., aynı zamanda dayısı olan Hüseyin O.’nun babasının yanına yerleştirildi.

Hüseyin O.’nun cezaevinden çıkmasının ardından 18 yaşında, 2. çocuğunu dünyaya getiren Pelda K., iddiaya göre Hüseyin O.’ya tanımadığı bir erkeğin kendisini telefonla rahatsız ettiğini söyledi.

‘İntihar etti’ denilen kadının bacağında da kurşun bulundu

Habertürk’ten Veysi İpek’in haberine göre 23 Temmuz 2017’de Hüseyin O., telefonun sim kartının sahibi olan ağabeyi Şahin O. ile görüşmelerin dökümünü almak için GSM bayisine gitti.

Hüseyin O.’nun anlatımına göre eve döndüklerinde kapı açılmadı ve içeri girdiklerinde ise Pelda K.’yi iddiaya göre kalbinden vurulmuş halde kanlar içinde bulundu.

Otopside Pelda’nın bacağında da kurşun bulundu.

Ağabeyi ile gözaltına alınan Hüseyin O., ifadesinde, “Evden ayrılmadan imam nikâhlı eşime ‘Telefon dökümlerini çıkarmaya gideceğim. Sen aramadıysan sorun yok, sen de aramışsan babanın evine gönderirim, çocukları göremezsin’ dedim. İçeri girdiğimizde bayıldığını düşündüm. Kalbinin üzerinde bir delik fark ettim. Etrafıma baktığımda Pelda’nın sol tarafında bir tabanca vardı. Eşimin kendisine zarar verecek bir yapısı yoktu” dedi.

Tanık ifadesi dava seyrini değiştirdi

Tanık bir komşunun ifadesi, Hüseyin O.’nun ‘intihar’ iddiasını boşa çıkardı.

Söz konusu tanık ifadesinde, “Hüseyin ve akrabası içeri girdikten 1-2 dakika sonra tek el silah sesi duydum. Kapı açıktı, eve girdiğimde Pelda yerde yatıyordu. Eşi ve beyaz gömlekli biri içerideydi. Odada siyah bir tabanca gördüm. Ancak Pelda’nın vurulma anını görmedim. Komşuma giderek, ‘Adam eşini öldürdü’ dedim” diye konuştu.

‘Alın bu silahlı yok edin’

Tanık olarak dinlenen 112 Acil Servis personeli de “Müdahale ederken, Hüseyin O. ‘Alın bu silahı yok edin’ diyerek yanındaki beyaz gömlekliye (Şahin O.) verdi” diye konuştu.

Bu ifade üzerine Şahin O.’nun evinde yapılan aramada 2 tabanca bulundu.

Hüseyin O. savcılıkta, evde kendisine ait silah olmadığını ve Pelda’nın sol tarafında bulunan tabancanın kime ait olduğunu bilmediğini iddia etti.

Şahin O. ise eve döndüklerinde kapının açılmaması üzerine camdan perdeyi aralayıp içeri baktıklarında Pelda K.’yi yerde yatarken gördüklerini ileri sürdü ve şunları söyledi:

“Pencereden girip kapıyı açtım. Hüseyin odaya girer girmez yerde yatan Pelda’ya tekme attı. Pelda’nın kalp hizasından kan akıyordu. Hüseyin’in yerden aldığı silahı mutfağa fırlattığını gördüm. Ambulans geldi, Pelda’yı hastaneye götürdüler.”

‘Silah yanlışlıkla ateş aldı’ savunması

Hüseyin ve Şahin O. ifadelerinin ardından tutuklandı.

Hüseyin O. hakkında ‘kasten adam öldürmek’ten müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Sanık Hüseyin O. görülen ilk duruşmada, “Eşimi yerde yatar vaziyette gördüğümde üzerimdeki kurusıkı tabancayı çıkararak intihar etmek istedim. Çocuklarım aklıma geldi. Silahı indirirken yere doğru ateş aldı. Bu sırada yerde yatan Pelda’nın bacağına isabet etmiş olabilir” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berlin’de kira artışlarına ‘radikal müdahale’: Dokuz bina işgal edildi
Sonraki Haber
Savcılığın yazısını paylaşan Demirtaş'tan tutukluluğuna ilişkin açıklama