Ana SayfaEkolojiÇukurova Ekoloji Günleri başlıyor

Çukurova Ekoloji Günleri başlıyor

HABER MERKEZİ – Çukurova Ekoloji Günleri, 4 Mayıs’ta başlıyor. 6 Mayıs’a dek sürecek etkinlik kapsamında ekolojik yaşam hakkında farkındalık kazandırılması amaçlanıyor.

Çukurova Ekoloji Günleri, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Adana’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek.

Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi’nin (ÇEYİ) organizasyonu üstlendiği etkinlik kapsamında; iklim değişikliği, kent mimarisi, yenilenebilir enerji, gıda güvenliği, sağlıklı beslenme, geri dönüşüm, halk sağlığı, mültecilik ve göç, deniz ve su kirliliği, toplumsal cinsiyet gibi konu başlıkları filmler aracılığıyla seyircilerle buluşacak.

16 farklı ülkeden 19 filmin gösterileceği etkinlik filmlerinin tümü Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) seçkisi olarak gösterime sunuluyor.

Etkinlik süresince film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölyeler (Ekmek yapımı, sirke, mimari tasarım vb) katılımcıların ekolojik yaşam hakkında farkındalık kazanmalarını amaçlıyor.

Etkinlikte ayrıca, fuaye alanında gerçekleştirilecek fotoğraf ve resim sergisi, dans performansı, tiyatro oyunu ve müzik dinletileri yer alıyor.

Etkinlik kapsamındaki tüm film gösterimleri ve diğer tüm etkinliklere katılımlar ücretsiz.

Gazete Karınca