Ana SayfaGüncelDemirtaş: 24 Haziran sonuçları 7 Haziran’ı aşacak, eminim

Demirtaş: 24 Haziran sonuçları 7 Haziran’ı aşacak, eminim

HABER MERKEZİ – HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, milletvekili aday listelerinde Türkiye toplumunu en çok HDP’nin yansıttığını belirterek, 24 Haziran’da partisinin alacağı oy oranının 7 Haziran’ı aşacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP’nin milletveki aday listesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Türkiye toplumunu en iyi anlatan listenin HDP’de olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“HDP en katılımcı yöntemle, en çoğulcu aday profilini oluşturmaya çalıştı. Bütün kimlik, inanç, cinsiyet ve ezilen sınıf temsilcileri bu listelerde kendini temsil ettirmeyi sağladı. Elbette eksiklikleri, yetmezlikleri vardır. Her zaman daha iyisini istemeli ve sağlamaya çalışmalıyız. Özellikle bundan sonraki ilk seçimden başlayarak doğrudan ön seçim yöntemiyle aday belirlemeyi önümüze hedef olarak koymalıyız. Demokrasi güçleriyle ittifak meselesinde de daha kalıcı ve seçime endeksli olmayan mücadele ittifakları kurabilmeliyiz. Tüm eksikliklerine rağmen en renkli, en güçlü, en canlı ve en fazla umut vaat eden listeler HDP’nin listeleri oldu. Şimdi artık adaylarımızın etrafında kenetlenme zamanıdır. Çünkü Türkiye toplumunu en iyi anlatan liste HDP’nin listesidir.”

‘Sonuçları 7 Haziran’ı aşacak’

Evrensel gazetesinden Meltem Akyol’a konuşan Demirtaş, HDP’nin seçim çalışamalarına ilişkin ise şu yorumda bulundu:

“Görebildiğim kadarıyla halkta büyük bir heyecan ve coşku var. Halk, çalışmak için HDP yönetiminin planlamasını sabırsızlıkla bekliyor. 7 Haziran’a benzer bir atmosferden söz ediliyor, sonuçları da 7 Haziran’ı aşacaktır, eminim.”

Ekonomik krizin seçimlerin temel belirleyeni olacağını söyleyen Demirtaş, “Vatandaşlar kendilerini her gün biraz daha yoksullaştıran bu hükümetten hesap sormak için sandığı sabırsızlıkla bekliyor olacaklar” dedi.

Demirtaş seçim kampanyasını cezaevinden sürdürüyor

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezevi’nde tutuklu bulunmakta.

Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın adaylığında hukuki bir sakınca görmedi ve adaylığını kabul etti.

Demirtaş, 24 Haziran erken seçimlerinde, AKP-MHP adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP adayı Muharrem İnce, İYİ Parti adayı Meral Akşener, SP adayı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek’le yarışacak.

Ancak diğer adaylardan farklı olarak Demirtaş, tutuklu bulunduğu için meydanlarda yurttaşlara seslenemiyor ve seçim kampanyasını şahsen anlatamıyor. Selahattin Demirtaş, sadece avukatları ve partisi aracılığıyla yazılı mesajlarla Cumhurbaşkanı adayı olarak sesini duyurabiliyor.

Previous post
İlaç fiyatlarına yüzde 2,5 zam
Next post
"Kürt illerinde 270 bin seçmenin olduğu sandıklar taşınmak isteniyor"