Ana SayfaGüncelDemirtaş AFP’ye konuştu: Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek

Demirtaş AFP’ye konuştu: Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek

HABER MERKEZİ – AFP’nin sorularına yanıt veren HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, erken seçimlere yönelik kampanya koşullarındaki “adaletsizliği” dile getirdi, “Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, uluslararası haber ajansı AFP’nin sorularına avukatları aracılığıyla yanıt verdi.

AFP’nin “Cezaevindeki Kürt lider, Türkiye seçimlerinin ‘adaletsizliğinden’ yakınıyor” başlığıyla yayınladığı röportajda, Demirtaş, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere yönelik kampanya koşullarındaki “adaletsizliği” dile getirdi, ancak bulunduğu cezaevinden seçimlerde yer almaya hazır olduğunu söyledi.

Demirtaş cezaevinden kampanya yapmak zorunda bırakıldığını bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde tüm devlet kaynaklarını bulundurmasına zıt bir durum olduğunu ifade etti.

HDP adayı Demirtaş, “Bu durum mutlak adaletsizlik ve haksızlık yaratıyor” dedi.

4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Demirtaş, bu konuda “Tutukluluğum, bir politik rehin alma politikasının sonucudur” diye konuştu.

Demirtaş, HDP’nin yeni bir hükümet alternatifi olarak ortaya çıkabileceğine inandığını da söyledi.

“Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek”

Kürtler sorununa dair Erdoğan’ın herhangi bir olumlu adım atmayacağını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Erdoğan, sadece Kürt meselesinde değil, demokrasi ve özgürlük konusunda da Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek. Erdoğan’ın bir özgürlük hayali varsa, bu ancak kendi özgürlüğü ile ilgilidir.”


Kaynak: AFP
Previous post
İki ağır hasta tutuklu 30 gündür açlık grevinde
Next post
Ezidilerin taziye evi kayyum atanan belediye tarafından yıkıldı