Ana SayfaGüncelDemirtaş: CHP’nin mesafeli yaklaşımı tam bir öngörüsüzlük

Demirtaş: CHP’nin mesafeli yaklaşımı tam bir öngörüsüzlük

HABER MERKEZİ – HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde CHP’nin HDP’ye mesafeli yaklaştığını belirterek, bunun “siyasetsizlik ve öngörüsüzlük” olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığı dün resmi olarak açıklanmış, Demirtaş ise adaylığına dair ilk açıklamayı Mezopotamya Haber Ajansı’na yapmıştı.

Avukatlar aracılığıyla ajanstan Hayri Demir’in gönderdiği soruları yanıtlayan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı, verdiği yanıtlarla birlikte cezaevinde çektirdiği 3 ayrı fotoğrafı da ilk kez ajansa göndermişti.

Adaylığının kesinleşmesiyle birlikte avukatları aracılığıyla Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Mezopotamya Haber Ajansı’nın sorularına yanıt veren Demirtaş söyleşisinin adaylık ile ilgili bölümü dün yayınlanmıştı.


HDP’nin adayı Demirtaş’tan yeni fotoğraflar ve ilk açıklamalar


Yapılan söyleşinin ikinci bölümünde ise Demirtaş’ın CHP’nin seçim sürecindeki tutumuna ilişkin görüşleri yer aldı.

Söyleşinin bu bölümünden öne çıkan kısım şöyle:

CHP’nin tavrını sormak istiyoruz. Son seçimlerin tamamında sağ siyaset üzerine kurguladığı bir politik çizgi yürütüyor ve demokrasi güçleriyle açık bir diyalogdan kaçınıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP hiçbir zaman gerçek bir umut ve alternatif haline gelmedi. Kendisiyle ve hakikatle yüzleşmekten çekinen bir siyasetle bir yere varılamaz. HDP ve demokrasi güçlerine mesafeli yaklaşım sergilemeleri tam bir siyasetsizlik ve öngörüsüzlüktür. Halen çareyi sağ popülizmde aramaları da pusulalarının doğru yönü göstermediğinin somut bir işaretidir. Umarım, en azından 2’nci turda bizi desteklemekten imtina etmezler.

Türkiye halkları, AKP’nin içinden çıkmış sağ siyasete mecbur mudur? Onun dışında alternatif veya seçenekler nedir? Nasıl tarif ediyorsunuz ve bunu başarmanın mümkün olduğunu düşünüyor musunuz?

Alternatif biziz, HDP’dir. Başka yerde alternatif aramaya gerek yoktur. Bütün ezilenlerin ortak demokratik çizgisi, zaten HDP’de buluşarak bu alternatifi yaratmıştır. HDP bugün, dünden çok daha fazla öne çıkma fırsatı yakalamış ve bütün halkların umudu haline gelmiş siyasi çizgidir artık.

Previous post
Dersim Katliamı'nda yaşamını yitirenler Seyit Rıza'nın idam edildiği saatte anıldı
Next post
Ertuğrul Günay'dan İnce ve Demirtaş değerlendirmesi