Ana SayfaGüncelDemirtaş, Erdoğan’ın ‘tamam’ını değerlendirdi: Onurlu çekilmenin altyapısını hazırlıyor

Demirtaş, Erdoğan’ın ‘tamam’ını değerlendirdi: Onurlu çekilmenin altyapısını hazırlıyor

HABER MERKEZİ – Hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın “Millet ‘tamam’ derse çekiliriz” sözlerini değerlendirdi, “İlk defa bu seçimlerde gerçekten yenilebileceğini görüyor ve onurlu bir geri çekilmenin sosyo-psikolojik altyapısını hazırlıyor” dedi. Demirtaş’a göre “AKP çöküyor ve dağılıyor. Yerine neyi getireceğimizin seçimine doğru gidiyoruz.”

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Demirtaş’a göre Erdoğan “ilk defa bu seçimlerde gerçekten yenilebileceğini görüyor ve onurlu bir geri çekilmenin sosyo-psikolojik altyapısını hazırlıyor.”

“AKP çöküyor ve dağılıyor”

DuvaR’dan İrfan Aktan’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Kürt kentlerinde yine HDP-AKP rekabetini mi göreceğiz?” sorusuna ise, “Hayır, bu defa AKP hezimetini göreceğiz. HDP ezici bir zafer elde edecek” yanıtını verdi.

Bu seçimin, ‘faşist blok’ dediği AKP-MHP ittifakının yenilgisi ve çöküşü ile neticeleneceğini savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

“AKP, bu sonun kaçınılmaz olduğunu çok net gördü ve baskın bir seçimle son bir hamle yaparak durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Ama bunun da derde derman olmayacağını, AKP’nin büyüsünün artık tamir edilemeyecek düzeyde bozulduğunu kahrolarak izliyorlar. Şimdi AKP çöküyor ve dağılıyor. Yerine neyi getireceğimizin seçimine doğru gidiyoruz. Bu kez HDP iktidarın içinde olacak, bunu başaracağız.”

“HDP barajı geçerse AKP’ye güle güle deriz”

Demirtaş bu seçimde AKP iktidarının değişmesinin mümkünlüğünün ise HDP’nin barajı geçmesi ve kendisinin iyi bir oy almasına bağlı olduğunu da vurgulayarak, “AKP’ye güle güle diyebilirsiniz. Bunun dışındaki hiçbir formül AKP’yi iktidarından edemez” dedi.

HDP’nin baraj altında kalması durumunda AKP’nin hak etmediği en az 70 milletvekilliğinin ‘üstüne konacağını’ da ifade eden Demirtaş, “Bu sadece HDP’nin sorunu değildir; bir demokrasi ve temsilde adalet sorunudur” dedi ve CHP, İYİ Parti, Saaadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nı eleştirdi:

“Biz baraj altında kalsak da mücadelemizden bir tek geri adım atmayız, teslim olmayız, zorbalığa da yenilmeyiz. Parlamento dışında demokratik siyasi mücadelemizi aynen sürdürürüz. Ama Parlamento çoğunluğunu bedavadan ele geçirmiş AKP’ye karşı ne yapacaklarını biraz da Millet İttifakı düşünsün.”


DuvaR’daki röportajın tamamına BURADAN bakabilirsiniz.

Previous post
Seçimler öncesi Meclis'i ekarte etmek için: Bakanlar Kurulu'na ‘KHK’ yetkisi verildi
Next post
Kendisine cinsel saldırıda bulunan erkeği öldüren kadına idam cezası verildi, Af Örgütü çağrı yaptı