Ana SayfaGüncelDemirtaş: Sürecin sonucunu gençler tayin edecek

Demirtaş: Sürecin sonucunu gençler tayin edecek

HABER MERKEZİ – HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajında “Sürecin sonucunu gençler tayin edecek” derken, HDP Eş Genel Başkanı Temelli ise seçime katılacak partiler için “Şimdi hepsi başkanlığa heves ediyor. Erdoğan’a karşı ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ mesajını ötekilere de verelim: Sizleri de başkan yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, “Genç Başladık, Genç Başaracağız” şiarıyla 24 Haziran seçimleri öncesi Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda gençlik şöleni düzenledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile HDP Milletvekili Lezgin Botan’ın katıldığı şölende, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yanı sıra HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevlerinden gönderdikleri mesajlar okundu.

MA’nın haberine göre Demirtaş, gönderdiği mesajında “Sürecin sonucunu gençler tayin edecek” dedi:

“Faşizmin her yerde toplumu teslim amacıyla gerçekleştirdiği zulmün katmerleştiği bu dönemde genç arkadaşlarımın kararlı duruşu sürecin sonucunu tayin edecek niteliktedir. Bütün ezilenlerin ortak umudu haline gelmiş partimiz HDP’yi yaşamın her alanında örgütleyerek mücadeleci bir çizgide tutmak gençliğimizin temel görevlerindendir. Her genç arkadaşımın bilgi, birikim düzeyini en donanımlı hale getirerek, ideolojik duruşunu da güçlendirmesi, HDP’yi içselleştirerek demokratik siyaseti özümsemesi gerekir. 

HDP’nin mücadelesi parlamentarizme sıkıştırılmayacak kadar kapsamlı, derinlikli olmak zorundadır. İş yerinde, okulda, fabrikada, tarlada, evde ve her yerde özgürlük çizgisinin mücadele zeminini örgütlememiz gerekir. Seçimlere de en büyük morali ve heyecanı sizler katacaksınız. Ve sizler bu seçimi kazanacaksınız.”

Temelli: Sizleri de başkan yaptırmayacağız

Şölende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli ise, seçime katılacak tüm partiler için “Şimdi hepsi başkanlığa heves ediyor. Erdoğan’a karşı ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ mesajını ötekilere de verelim: Sizleri de başkan yaptırmayacağız” dedi ve devamla şu sözleri kaydetti:

“Bizim programımızın gücü işte buradan geliyor. Birileri başkan olsun, bir tekçilik hakim olsun, onun diliyle ülke yönetilsin istemiyoruz. Söz, yetki, karar halkta olsun istiyoruz. O yüzden yerel demokraside güçlendirilmiş bir parlamenter demokrasi için mücadele ediyoruz. Bizim adayımız birinci turda kazanacak. İkinci turda da kazanacak. Bundan kuşkumuz yok ama bizim adayımız gidip sarayda oturmak için kazanmayacak. HDP sarayın ışığı yansın diye kazanmayacak. Evlerin ışığı yansın, sarayın ışığı sönsün diye kazanacak. O sarayı boşaltmak için kazanacak.”

Previous post
Atmosferdeki karbondioksit seviyesi son 800 bin yılın en yüksek seviyesinde
Next post
24 Haziran seçimlerine 50 gün kala kim ne diyor?