Ana SayfaGüncelDirenişin 5’inci yılında Taksim’de: “Gezi’deki kardeşlikten hala korkuyorsunuz”

Direnişin 5’inci yılında Taksim’de: “Gezi’deki kardeşlikten hala korkuyorsunuz”

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi’nin 5’inci yıldönümünde aralarında Gezi protestolarında yaşamını yitirenlerin ailelerinin de olduğu yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nden seslendi: “Gezi’deki kardeşlikten, dayanışmadan, sevgiden korkmayın, ders alın.”

Gezi Direnişi’nin 5’inci yıldönümü nedeniyle İstanbul’da bir araya gelen yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.

2013 yılındaki protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin de olduğu çok sayıda kişinin Taksim’de bulunan TMMOB önünde toplanmasının ardından Gezi Parkı’na gitmesi polis ve TOMA araçları tarafından engellendi.

Fransız Kültür Merkezi önünde durdurulan kitle, “Karanlık gider, Gezi kalır” pankartı açarak, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Ardından Gezi’de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu ve tek tek hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Kitle “Her yer Taksim her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “OHAL gider Gezi kalır”, “KHK’lar gider Gezi kalır”, “Saray gider Gezi kalır” sloganları attı.

Fotoğraf: Berza Şimşek (BBC Türkçe)

Taksim Dayanışması adına mimar Mücella Yapıcı açıklama yaptı.

Yapıcı’nın açıklamasından bir bölüm şöyle:

“Hala korkuyorsunuz Gezi’deki kardeşlikten, dayanışmadan, sevgiden. Korkmayın, ders alın. Üniversitelerin bölündü, fabrika, tersane, limanlarımızın satıldı, mega projeler adı altında tarım alanlarımız, ormanlarımız talan edildi. İşçi ve kadın katliamları, taciz ve tecavüzler sıradanlaştırıldı. Her şeye rağmen yaşamın sesi gürleşmeye başlıyor. Bir umut iklimi sarıyorsa her yeri, bu direnişimizin gücünden ve haklılığındandır.”

Gezi Direnişi’nin 5’inci yıldönümü için düzenlenecek etkinlikler öncesi ise polis, parkın etrafını bariyerleriyle kapatmıştı. Taksim’e çıkan bazı yollar ise trafiğe kapatılmıştı.