Ana SayfaEkonomiDolar/TL, 4.50’yi gördü

Dolar/TL, 4.50’yi gördü

HABER MERKEZİ – Dün 4.47 ile rekor kıran dolar/TL kuru, bugün rekor kırarak 4.50’yi gördü. Euro da TL karşısında 5.32 seviyesinin üstüne çıkarak rekor tazeledi.

Dün TL karşısında 4.4752 ile tarihi zirveyi gören dolar, yeni güne rekor kırarak başladı.

Dolar/TL, öğle saatlerinde 4.5007’yi gördü.

Küresel etkilerin yanı sıra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve para politikasına ilişkin mesajları da doların TL karşısında yükselişinde etkili oldu.

Bloomberg’ün haberine göre, Saxo Markets Uluslararası Piyasalar Uzmanı Uraz Çay dolar endeksinde yükselişin sürebileceğini söyledi.

Euro ve sterlinden rekor 

Öte yandan euro ve sterlin de TL karşısında rekor düzeylere tırmandı.

Euro da 5.28’den 5.32’ye yükselerek rekor yeniledi.

Sterlin ise 6.06 seviyesinden işlem görüyor.

Şimşek 24 Haziran’dan ‘umutlu’: Ekonominin iyileşeceğini umuyoruz

Doların TL karşısında 4.50 seviyesini görmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter’dan yaptığı açıklamada, politika bileşiminin 24 Haziran’daki seçimlerden sonra iyileşeceğini öne sürdü.

Bloomberg News’un Türkiye Büro Şefi Benjamin Harvey’in “Türkiye’deki yatırımcılar Erdoğan’ın ekonomisine olan inancını kaybediyor” paylaşımına yanıt veren Şimşek, “Hâlâ politik pragmatizmin er ya da geç üstün geleceğine inanıyor ve umuyorum” ifadelerini kullandı.

Şimşek ayrıca “Kurul tabanlı piyasa ekonomisi, ileriye dönük tek uygulanabilir seçenektir. Bu nedenle, sağlam ve ihtiyatlı bir politika çerçevesine bağlı kalmaya devam ediyoruz” dedi.