Ana SayfaEkonomiDoların yükselişi yokluğu getiriyor: “İthal ilaçların piyasada bulunamayacağı dönem yaklaştı”

Doların yükselişi yokluğu getiriyor: “İthal ilaçların piyasada bulunamayacağı dönem yaklaştı”

HABER MERKEZİ – İlaç firması Abdi İbrahim’in yöneticisi Nezih Barut, dolar kurunun geldiği seviyenin ilaç sektörüne etkilerine dikkat çekerek, bunun firmalara verdiği zarar dolayısıyla ithal ilaçların piyasada bulunamayacağı dönemin yaklaştığını belirtti.

Dolar kurunun geldiği seviyenin en çok etkilediği sektörlerin başında ilaç sektörü gelirken, bu durumun sektörü ve hastaları ne denli olumsuz etkileyeceğine ilişkin önemli bir açıklama Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut’tan geldi.

Barut, kurun geldiği seviyenin ilaç sektörünü çok zorladığını, ithal ilaçların piyasada bulunamayacağı dönemin yaklaştığını söyledi.

Kârlılıkta bugünden daha kötü bir döneme tanık olmadığını vurgulayan Barut, “İlacı ithal edenler zarar etmeye ne kadar dayanabilir. Bu yapı sürdürülemez” ifadelerini kullandı.

Dünya’dan Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre Barut, “Kurdan en çok etkilenen bir inşaat, bir de ilaç. Kur sektörü zorluyor. Biz fedakarlığa devam ederiz, ama ithal ilaçlarda bir süre sonra yokluklar başlayabilir” uyarısında bulundu.

Öte yandan Barut, kârlılıkta bugünden daha kötü bir döneme tanık olmadığını vurgulayarak, “İlacı ithal edenler zarar etmeye ne kadar dayanabilir. Bu yapı sürdürülemez” ifadelerini kullandı.

Göz ilaçlarında başladı bile

Türkiye’de piyasada satılan ilaçların halen yüzde 55’i ithal; özellikle biyoteknoloji, göz ve kanser ilaçlarında piyasada ilaç sıkıntısı oluşması tehlikesi var.

Öyle ki Barut, bazı göz ilaçlarında bu tehlikenin başladığını söylüyor.




Önceki Haber
Ceylan Ertem ödülünü tutuklu gazetecilere adadı, Akşam’ın yayın yönetmeni Erdoğan’ın sözleriyle çıkıştı
Sonraki Haber
Erdoğan’ın ziyareti öncesi May’e çağrı: Fırsata çevir