Ana SayfaGüncelDuygu Asena Roman Ödülü’ne Oylum Yılmaz layık görüldü

Duygu Asena Roman Ödülü’ne Oylum Yılmaz layık görüldü

HABER MERKEZİ – Duygu Asena Roman Ödülü’ne bu yıl ‘Gerçek Hayat’ adlı eseriyle Oylum Yılmaz layık görüldü.

Yazar Duygu Asena’nın anısını ve fikirlerini yaşatmak için Doğan Kitap tarafından düzenlenen Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok’ Roman Ödülü’nün sahibi, ‘Gerçek Hayat’ adlı eseriyle Oylum Yılmaz oldu.

Seçici Kurul tarafından yapılan açıklamada, “Oylum Yılmaz, ‘Gerçek Hayat’ adlı kitabındaki kendine has üslubu ve etkileyici anlatımının yanı sıra Türkiye feminizm tarihi içerisinde önemli rol üstlenen yazarlara selam göndererek kadına ait görülen temel duyguları ilgi çekici kurgusuyla anlatması bakımından oybirliğiyle ödüle layık gördü” denildi.

Oylum Yılmaz’ın okuyucuyu gerçekle hayal arasında bir hikayeye davet ettiği ‘Gerçek Hayat’ isimli kitabın tanıtım yazısı şöyle:

“Zaman içini çekti sanki. Ve kendinden daha fazlasını dışına çıkardı. Çukurcuma büyüdü genişledi, sokakları sokaklara bağlandı, sokaklara bakan evlerin kapılarından pencerelerinden yüzlerce, binlerce kadınsı hayalet semte, oradan bütün bir şehre yayıldı. Tek bir cümle mırıltı halinde şehrin üzerini kaplamıştı, ‘Davamız ilmi, siyasi, edebidir.’

Arzu pazarlıkları, vehimler, zalimlikler, kırklara karışanlar, kupkuru ve yapayalnız sesler, iniltiler. Fatma Aliye, Suat Derviş, Cahit Uçuk. Kim bu kadınlar?”

Oylum Yılmaz hakkında

İstanbul Büyükada doğumlu Oylum Yılmaz, Büyükada İlkokulu ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur.

İlk romanı Cadı, Sel Yayıncılık etiketiyle 2012 yılında yayımlanmıştır.

İkinci kitabı ise, 2017 yılında kaleme aldığı Gerçek Hayat’tır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nobel Edebiyat Ödülü bu yıl verilmeyecek
Sonraki Haber
HDP ve HDK'den Dersim Katliamı açıklaması