Ana SayfaGüncelErdoğan Alayumat cezaevi çıkışında hasta tutuklular için çağrı yaptı: ‘Harekete geçilmeli’

Erdoğan Alayumat cezaevi çıkışında hasta tutuklular için çağrı yaptı: ‘Harekete geçilmeli’

HABER MERKEZİ – Sınır hattında takip ettiği haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan ve yaklaşık 11 ay sonra tahliye olan gazeteci Erdoğan Alayumat, cezaevinden çıktı. Cezaevi çıkışında hasta tutuklulara dair açıklama yapan Alayumat, TTB ve İHD başta olmak üzere tüm kuruluşlara harekete geçme çağrısı yaptı.

Sınır hattında takip ettiği haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Erdoğan Alayumat hakkında bugün Hatay 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye kararı verilmişti.

Mahkemenin tahliye kararının ardından Alayumat tutuklu bulunduğu Samsun Bafra Cezaevi’nden çıktı.

Hasta tutuklular için çağrı

Cezaevi çıkışında MA’ya konuşan Alayumat’ın ilk sözleri hasta tutuklulara dikkat çekmek oldu.

70 yaşındaki ağır hasta tutuklu Koçer Özdal’ın durumunu aktaran Alayumat, Özdal’ın prostat hastası olduğunu, bağırsakları dışarıda yaşadığını ve kanser tedavisi gördüğünü belirtti.

Alayumat, Özdal’ın durumunun ağır olduğunu ve 2 yıldır tek başına hücrede tutulduğunu söyledi.

Özdal’ın durumunun acil olduğunu vurgulayan Alayumat, tek başına yaşamını idame ettiremediğini,  son bir aydır her gün hastaneye götürüldüğünü ve ölüm riski olmasına rağmen tahliyesinin yapılmadığını ifade etti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve bağımsız sağlık kuruluşlar ile İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) Özdal için çağrı yapan Alayumat, bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.




Önceki Haber
KONDA'dan seçmen araştırması: HDP Türkiye'nin mikrokozmu ve en büyük destekçisi ev kadınları
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'döviz kuru' açıklaması: Türkiye gerçekleriyle ilgili değil