Ana SayfaGüncelErdoğan: İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımdır

Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımdır

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’i Filistinlilere ‘soykırım yapmakla’ suçladı, “Bu soykırımı hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika ister İsrail, lanetliyorum” şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca, “Cuma günü, Yenikapı Meydanı’nda zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail için “terör devletidir” dedi.

İsrail’i Filistinlilere “soykırım yapmakla” suçlayan Erdoğan, Türkiye’de yarından başlamak üzere 3 gün süresince yas ilan edildiğini açıkladı.


Bozdağ: 3 gün yas ilan edildi, Washington ve Tel Aviv elçileri istişare için geri çağrıldı


İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü toplanmaya da çağıran Erdoğan, şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil olarak toplanmaya davet ediyoruz. Bu insanlık dramını, soykırımı hangi taraftan olursa olsun- ister Amerika ister İsrail – lanetliyorum.”

“İslam İşbirliği Teşkilatı olarak Ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz.”

‘Cuma günü Yenikapı Meydanı’nda olacağız’

Erdoğan, son olarak “Cuma günü Yenikapı Meydanı’nda zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz” diye belirtti.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden tüm Cumhurbaşkanı adaylarına çağrıda bulunarak, Kudüs Katliamı’yla ilgili olarak İstanbul’da miting yapılmalı demişti:

“Bir Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Cumhurbaşkanı adaylarına ve demokrasi güçlerine, bu vahşeti protesto etmek ve Filistin halkı ile dayanışmak için sivil toplum öncülüğünde, İstanbul’da büyük bir miting çağrısı yapıyorum. İstanbul’da toplanacak milyonların çığlığı bu katliamı durdurabilir. Çok geç olmadan Filistin’e ses verelim.”


Demirtaş’tan Filistin çağrısı: İstanbul’da büyük bir miting yapılmalı


Neler oluyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği bugün Kudüs’te açıldı.

Yüz binden fazla Filistinli ise Nakba Günü öncesine denk gelen açılışı protesto ediyor, sınırdaki telleri geçerek “Filistinlilerin 70 yıldır mülteci olmaya ve zorlu koşullara adapte olmadığının ve olmayacağının mesajının verileceğini” söylüyor.

Şu ana dek İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 50’yi aşkın Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 2 bin 410 eylemci de yaralanmış durumda.


Nabka’nın yıldönümünde Kudüs Katliamı: En az 55 Filistinli yaşamını yitirdi




Önceki Haber
Bozdağ: 3 gün yas ilan edildi, Washington ve Tel Aviv elçileri istişare için geri çağrıldı
Sonraki Haber
Erdoğan'ın seçim vaadi: Ekonomi ve para politikasında daha etkin rol oynayacağım